23. 10. 2021

Novinka pod lupou: Ridley Road (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Ridley Road
Žánr drama, retro, thriller
Stanice BBC One
Premiéra 3. 10. 2021
Vysílání neděle
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Tom Varey, Agnes O'Casey

O čem to je?

Vivien Epstein následuje svého milence, tato cesta ji však zavede do velkého nebezpečí. Hrdinka se ocitne v utajení u nacistů, kde působí nejen pro svého muže, který je v ohrožení života, ale také pro svou vlastní zemi.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Hned první scéna se tak náhle zvrhne, že dokáže spolehlivě zaujmout a upoutat pozornost diváka. Celou dobu jsem se bavila, což se mi u historických britských dramat až tak často nestává. Seděla jsem přikovaná u obrazovky a čekala, co se stane dál.

Nikdo z nás si neumí moc představit, čím si během války a po ní prošli Židé. Sledovat tak propracovaný vykreslený příběh o snaze dosáhnout spravedlnosti, špionáži a nebezpečí, které je u podobných názorových extrémistů opravdu velké, je trošku nervy beroucí i po tolika letech.

Hlavní hrdinka je moc sympatická. Líbí se mi, jak se během pilotu dostala od nevinné mladé dívky až po komplexní špionku, která je ochotná jít pro své lidi a svou lásku až do středu veškerého nebezpečí. A jak jsme viděli v úvodní scéně, asi jí nová práce půjde opravdu dobře.

Všechny postavy vypadají zajímavě, jsem moc zvědavá, jak se jejich osudy budou vyvíjet dál. Pilot splnil, co se od něj čeká – představil příběh, postavy a nabídl zábavnou a zajímavou zápletku, kterou chci vidět komplet. Seriál míří do mého watchlistu.

  • udrží si pozornost
  • sympatická hrdinka i ostatní postavy
  • prvek napětí vázající se ke špionáži
  • víceméně nic nemám, jen se jedná pouze o dlouhý úvod
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Kromě neoddiskutovatelné pravdivosti uvedené věty (následuje off-topic) upozorňuji na gramatiku, slovo...
před 2 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Nakonec snižuju celkové hodnocení o stupínek na 70 %. Pořád je to ale vydařená historická...
před 2 roky
Další články k tématu