29. 6. 2021

Novinka pod lupou: Sex/Life (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Sex/Life
Žánr komedie, drama
Stanice Netflix
Premiéra 25. června 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Žena a matka dvou dětí Billie Connelly se vydá hledat tu sexy svobodnou městskou dívku, kterou bývala před deseti lety. Dostane se na fantastický výlet do nitra svých vzpomínek, které zapříčiní, že její vdané já musí zápasit se svým divokým mladším já. Je to příběh milostného trojúhelníku mezi ženou, jejím manželem a její minulostí.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Že bude ten název až tak doslovný, jsem asi nečekala. Celý pilot byl čistě “life” v podobě kojící a o děti se starající hlavní hrdinky, nebo sex. Hromada sexu a kojení. Nevím, jestli je to dobře nebo ne, záleží individuálně. Za mě toho mohlo být méně, ale zase to nebylo nic, co bych nevydržela. Ze tří ústředních postav znám pouze Adama Demose, který je, ironicky, známý nejméně. O zbylých dvou vím, že existují, ale v ničem jsem se s nimi dosud nesetkala. O to víc mě mrzí zjištění, že mi Sarah moc nesedla, ale možná to bude jen tou rolí – Billie je fakt divná. Normálně dětem v seriálech nefandím, navíc v takovémhle, ale ten syn mi vlastně přišel asi jako nejlepší postava.

Víte někdo, v jakém roce se co odehrává? To mi přišlo nedomyšlené. Mezi rodinným a večírkovým obdobím by mělo být rozmezí x let a přitom bych to nepoznala. Postavy vypadají nachlup stejně (jakože pořád na svůj aktuální věk) a i kostýmy jsou dost pofidérní. Ale abych jen nekritizovala, uznávám, že pilot utekl jako voda. Dům byl naprosto idylický, prostředí boží, obsazení vlastně asi taky fajn, koneckonců oni za ploché charaktery svých charakterů nemůžou a pojďme si říct – na všechny se koukalo fakt dobře.

Každopádně jsem z nějakého důvodu měla poměrně vysoká očekávání = odcházím zklamaná. Režie a celkové pojetí bylo jakési podivné, přesto vlastně plánuju koukat dál. Dokážu si představit, jak moc o ničem seriál to bude, ale chtě nechtě mě to zaháčkovalo, třebaže to fakt nebylo nic kvalitního. Nakonec pro mě nejzajímavější věc přišla teprve po dokoukání pilotu: zjistila jsem, že Alex Demos (Brad) a Sarah Shahi (Billie), kteří se poznali až na natáčení Sex/Life, spolu teď oficiálně tvoří pár. Fakt, že jsem si říkala, že víc chemie cítím z Billie a manžela (Mike Vogel) mi teď byl trochu zkažen. Nebo možná ne víc chemie, ale přišli mi tak nějak uvěřitelnější. Ale jak to říkal ten Joey v Přátelích? Čím méně vášně na place…

  • hodně, hodně nenáročné, takže to rychle uteklo
  • pastva pro oči
  • syn
  • sex a nahota
  • hodně, hodně nenáročné, až bych řekla o ničem, směrem k telenovelám
  • charaktery v čele s Billie
  • povrchní, ploché
  • nevyšperkované časové linie
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Já ani pořádně nevím, co k tomu říct. Je to taková seriálová verze 50 odstínů. Hlavní hrdinku nudí život paničky v domácnosti i manžel suchar a sní o svém dřívějším divokém já, které si užívalo divoký sex skoro bez přestávky.

Sarah je v hlavní roli sympatická, i když jsem nečekala, že jednu z hlavních rolí budou hrát její prsa. Seriál jako by se za každou scénu snažil prodávat sex. Nejde tady ani tak o příběh, jako spíše o grafické znázornění jejich vzpomínek, snů a tužeb. Takže čekejte takovou soft erotiku, k čemuž ostatně přispívá i samotný hrdinčin voiceover, který se blíží spíše pornu než klasickému seriálovému vyprávění.

Přiznejme si, že nejde o nic světoborného. Seriál díru do světa neudělá. Ale pro milovníky svůdných příběhů je to jako stvořené. Sexy herci tu jsou, takže diváci i divačky mají bohaté možnosti, na koho hodit očko. Já si další díly nenechám ujít. Nečekám nic světoborného, ale sledování bude taková guilty pleasure zábava.

  • je na co (koho) koukat
  • seriál si nehraje na nic, čím není
  • nečekejte žádný pokročilý příběh
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Musím přiznat, že jsem měla obrovská očekávání. Úplně jsem si přála, aby to bylo guilty pleasure přímo mě ušité na míru. Neokoukané obsazení, zajímavý kontrast života hlavní hrdinky, příjemné prostředí. Měla to být tutovka, ale po shlédnutí pilotu jsem regulérně zklamaná.

Vše to stojí a padá na hlavní představitelce, které prostě nemůžu věřit roli skvělé, „lehce“ nespokojené matky, ani roli sexuální dračice. Její herecký projev je tak emocionálně plochý, že jsem jí nevěřila jedinou vteřinu, kdy byla v záběru. Děj se odehrával v několika časových rovinách, ale hlavní hrdinka byla pořád na chlup stejná, což byl dost rušivý element. Manžel je sice fešák, ale úplně mu zapomněli napsat nějakou osobnost, působil na mě jako typický tatík z reklamy. Takže jediný, koho mě bavilo sledovat, byl bad boy z mládí s úžasným přízvukem, ale to je safra málo, aby si to udrželo moji pozornost.

Děj je opravdu přehlídkou vášně a sexu, takže erotiky si divák užije spoustu. Již zmíněný kontrast sexuální divočiny oproti manželskému stereotypu je vykreslený přesně tak, aby vdavek chtivých diváků okamžitě přešla na manželství chuť :D Mám v plánu dát šanci ještě druhému dílu, protože pořád můžu trochu doufat, že se prostě pilotu jen nepovedlo naplnit moje očekávání, ale žádná hitparáda z toho nebude.

  • neznámí herci
  • lehká atmosféra
  • příjemné tempo
  • pohádkové/neu­věřitelné charaktery postav
  • herecký výkon Sarah Shahi
  • chtělo by to trochu vizuálně oddělit časové linky
50 %
Mé hodnocení
foruska
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
foruska

foruska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
foruska

foruska

Tak za tohle ti opravdu děkuju. Vždycky když u nějakýho seriálu váhám, jestli koukat dál, tak hledám...
před 2 roky
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

Ani nevíš, jak upřímně mě tohle potěšilo! Já děkuju :-)
před 2 roky
Matuush

Matuush

Já se přidávám s díky k forusce, po tvé recenzi jsem to vyhodila ze chci vidět a na Netflixu...
před 2 roky
Další články k tématu