19. 12. 2021

Novinka pod lupou: Aranyak (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Aranyak (Výspa světa)
Žánr krimi, drama, mysteriózní
Stanice Netflix (Indie)
Premiéra 10. 12. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 48 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Nesourodá dvojice policistů z horského města vyšetřuje podivnou vraždu se spoustou podezřelých a najevo přitom vyjdou politické intriky, postranní úmysly i děsivý mýtus.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Díky Netflixu už jsem měla možnost vidět několik indických pilotů. Co si pamatuju, zaujal mě zatím jen jeden. A ani s touto novinkou se skóre měnit nebude.

Asi mi místní tvorba není moc blízká. Možná je to samotnou kulturou, seriály mají takový jiný nádech než na co jsem zvyklá. Tady má příběh potenciál, ale samotné zpracování mě nechává chladnou.

A navíc musím tedy říct, že vizuální efekty jsou na hodně špatné úrovni, když se na scéně objeví leopard, vypadá na první pohled uměle a pohybuje se hodně trhaně, až to bije do očí. Nejsem na efekty extra náročná, ale tohle mi už vadilo.

Postavy jsou průměrné, všichni se tu tváří jako největší kakabusové a k nikomu jsem si nedokázala vytvořit cestičku. Další díly s klidem vynechám. Jen doufám, že se nakonec ukáže, že ve vraždách má prsty „jen“ člověk, že se to nepřenese do té nadpřirozené roviny, kam se to hlavní hrdina snažil dostat svými folklorními teoriemi.

  • zajímavý případ propletený s minulostí
  • nudné postavy
  • špatné efekty
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu