31. 12. 2021

Novinka pod lupou: Stay Close (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Stay Close (Drž se blízko)
Žánr thriller, drama, minisérie
Stanice Netflix
Premiéra 31. 12. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 53 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Harlan Coben
Hrají Cush Jumbo, James Nesbitt, Richard Armitage, Sarah Parish

O čem to je?

Příběh o třech lidech, kteří si žijí své pohodlné životy, zatímco skrývají temná tajemství, o kterých nemají tušení ani jejich nejbližší. Megan je pracující matka tří dětí. Ray je bývalý dokumentární fotograf, který nyní trčí v neinspirativní práci a fotí děti zbohatlíků. Broome je detektiv, který se nedokáže oprostit od nevyřešeného případu pohřešované osoby. Lorraine je stará kamarádka Megan, která doručí šokující zprávy, jež mají dopad na všechny tři hrdiny. Minulost se vrací, aby je strašila, ohrožuje jejich životy i životy bližních. Jaký bude jejich další tah?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tohle bude chtít celý maraton. Z prvního dílu totiž vůbec moudrá nejsem. Pamatuju si, že podobně jsem u toho byla po pilotu Safe, a nakonec se z něj stala asi moje nejoblíbenější Cobenova adaptace.

Až pojedu maraton, budu si muset první díl dát znovu. Sledovala jsem ho jen na 80 % a po dokoukání opravdu nevím, na čem jsme. Střídají se tu časové roviny, máme tady několik zdánlivě nesouvisejících postav a událostí a celé je to prostě hodně zamotané.

Herecké obsazení je až nápadně podobné předchozím britským adaptacím, což mi ale vůbec nevadí. Nemám problém si je oddělit od předchozích rolí a naplno si je užívat tady. Ale o jejich postavách toho moc říct nemůžu, protože z toho moudrá nejsem. Určitě dám šanci dalším dílům, protože z minulých zkušeností se mi to u Cobanových minisérií vyplatilo. Kdybych ale měla hodnotit pouze po pilotu, tak se nadšení spíše zdržím.

  • provázaný příběh plný zamotaných tajemství
  • ideální pro maraton
  • při sledování vyžaduje vaši 100% pozornost
  • pilot působí spíše zmateně
  • z postav po prvním díle nic nevyčtete
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
IP Freely

IP Freely

Mě se to líbilo, na pachatele jsem přišel o pár epizod dřív před odhalením. :) Nejvíc mě ale bavila...
před 2 roky
ragelly

ragelly

»SPOILER«
před 2 roky
IP Freely

IP Freely

Já jsem příliš líný na to abych klikal "Skip intro". :D
před 2 roky
Další články k tématu