19. 1. 2021

Novinka pod lupou: Call Your Mother (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Call Your Mother
Žánr komedie
Stanice ABC
Premiéra 13. 1. 2021
Vysílání středa, 21:30
Délka pilotu 22 minut
Předskokan The Conners
Konkurence Seal Team, Nancy Drew, Chicago Fire
Tipovačka

O čem to je?

Osamělá matka se rozhodne, že její místo patří k dětem. Přestěhuje se za nimi na druhý konec Ameriky a vměstná se zpět do jejich života. Děti si postupně začnou uvědomovat, že jí dost možná potřebují více, než si myslely.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Klasická americká komedie s otravnými postavami a přehrávajícími herci. Neurazí, nenadchne, prostě taková jednohubka k obědu, kterou ihned po odsledování zapomenete.

Hlavní postava (matka) je hodně otravná. Kdyby takhle někdo lezl do mého života, tak nevím, jak to budu dávat. Děti jsou relativně v pohodě, ale na druhou stranu žádná sympatická hitparáda to taky není. Zaručeně nejmilejší a nejzábavnější postavou tak zůstává zlatý retrívr, který je, přiznejme si, k sežrání a všechny scény si krade pro sebe.

Ještě před koncem tohoto krátkého názoru musím říct, jak otravná je znělka seriálu. Už před ní začínají v obraze titulky o tom, kdo zde hraje, které nevypadají moc pěkně. Samotná znělka, ač má jen několik vteřin, za mě trvala nekonečně dlouhou dobu a vůbec se mi nelíbila.

  • sem tam povedený vtip
  • pes
  • matka
  • rychle zapomenete
  • znělka
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Řeknu to narovinu, čekal jsem katastrofu a ze začátku to i jako pořádná katastrofa vypadalo, sitcom jako každý jiný, jen změnit jména, posunout se do jiného státu a vybrat, kdo bude ten hodný maminčin mazánek, jinak prostě milionté zpracování toho stejného. Nakonec jsem se ale, kupodivu, i zasmál a změnilo se to v mých očích spíš v oddechovku, teda ten typ, na kterou velice rychle zapomenete.

Když se nad tím člověk zamyslí, tak to není až taková hloupost, jak by se na první pohled mohlo zdát. Zkrátka je děj vystavěn na silném poutu, které ale na rozdíl od prvků v jiných seriálech, je snad i docela běžným (pokud na tom někdo tak je, tak mě v tom třeba utvrdí =D). Nakonec dochází k takovému milému obratu, který mě osobně tak nějak pohladil po duši a ukázal, že nejde jen o tupý komediální kousek, který se ztratí mezi ostatními, a ještě se nepovedl.

Postavy mi postupem dílu docela sedly, rozhodně to nebyla nějaká láska na první pohled, ale zároveň taky žádná nesnášenlivost. Rozhodně oceňuju, že tu nemusí být nikdo přehnaně nechutný ani trapný, taková postava už se u tohoto žánru taky začíná stávat nepsaným pravidlem.

I když prostředí skutečně vypadalo jako z každého druhého seriálu, docela se mi líbil podnájem Jean a musím ocenit i pronajímatele. Danny mi docela sedl, netlačí se u něj na pilu, nemusí být přehnaně vtipný, taková normálnější postava. A teda přízvuk Patricka Brammalla, nevěřím, že to říkám u Australana, byl perfektní. Dohromady taková lehká blbost na večer, nemáte jí plnou hlavu a bez problému můžete sledovat epizody i bez návazností, aspoň to tak zatím působí.

  • Patrick Brammall
  • netlačí na pilu
  • není jen blbým sitcomem
  • žádný dlouhodobější plán
  • nečekejte žádnou extra kvalitu
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
litllewitch

litllewitch

Tak to děkujeme, že jsi nám to řekl.
před 3 roky
_-0-_

_-0-_

Rádo se stalo. Btw., je obdivuhodné, nakolik si vážíš sama sebe - když používáš plural majestatikus...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Tuctovka od začátku do konce, která neurazí, ale taky vůbec nenadchne. Jako podkres ok, ale že by...
před 2 roky
Další články k tématu