21. 4. 2022

Novinka pod lupou: Mai: A Mother's Rage (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Mai (Mai: Matčin hněv)
Žánr krimi, drama, thriller
Stanice Netflix (Indie)
Premiéra 15. 4. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 46 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Sakshi Tanwar, Vivek Mushran, Raima Sen

O čem to je?

Truchlící matka odhalí zločince, kteří mají na svědomí smrt její dcery, a navzdory svojí mírné povaze se rozhodne nemilosrdně pátrat po tom, co se doopravdy stalo.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Z tohoto pilotu a celkově seriálu jsem měla obavy, jaké to bude. A musím uznat, že pilot mile překvapil. Už na začátku je to zajímavé a zahaleno tajemstvím až do konce pilotu, a i tak toto tajemství přetrvává.

Hlavní hrdinka je sympatická, vypadá jako hodná žena, která má práci, stará se o rodinu i domácnost, dokud před jejíma očima nezemře její dcera. A pomalu se zjišťuje, že nešlo o nehodu, ale pravděpodobně o úmyslnou vraždu. Taky se mi líbilo, že zde byla i použita znaková řeč.

Pilot je velice zajímavý, hudba u toho navodí danou atmosféru a závěr byl taky docela napínavý a zajímavý. Určitě je i ideální na maraton, protože daný seriál má jen šest dílů. Já pokračovat budu a jsem sama nakonec zvědavá, jak toto dopadne. Zanechalo to ve mně dobrý pocit, tak doufám, že postupně bude sílit můj zájem o to dozvědět se, jak to bylo, a budu víc spokojená než nespokojená.

  • hlavní hrdinka
  • hudba
  • začátek i závěr
  • použití znakové řeči
  • jazyk
  • pár mužských postav
70 %
Mé hodnocení
Janey T

Indická produkce mně velmi zaujala, už v předchozích recenzích jsem se pochvalně vyjádřil o vzestupné kvalitě seriálů směrem k „západnímu“ divákovi, tudíž tento počin jsem si nemohl nechat ujít. Udělal jsem dobře? Po první epizodě jsem zaběhnul do marketu koupit XL balení popcornu a pak už mně od obrazovky nic neodtrhlo. Neskutečně vymyšlená gangsterka s detektivní zápletkou a k tomu umně propojená s rodinným dramatem. V takovém noir stylu se odehrává děj o cestě všeho odhodlané matky za pravdou o smrti své dcery. Jelikož je lékařka, tak je chytrá a proti podezřelým nasazuje „vlastní zbraně“ kalibru injekční stříkačka, plyn, či insekticid. Přitom vše působí velmi reálně, např. když se lopotí s mrtvolou, navíc se tvůrci snaží vyvarovat zkratkovitých podání a až na pár výjimek se jim to daří. I tady to propojení moderně střiženého seriálu s indickou kulturou přináší mírně odlišnou podívanou, která u Mai je ze všech seriálů, které jsem viděl, nejvíce zábavná, což platí i o hudbě. Ta využívá klavír a smyčce v nám znělých tóninách, ale obsahuje i pár indických tónů a když se k tomu přidají i tamburiny, tak se jen tetelím blahem. Děj je jedním slovem rafinovaný, občas někdo umře, ale po celou dobu si drží střízlivé podání a skvělou atmosféru. Trochu více se gangsterská linka dostane do popředí v páté a poslední šesté epizodě (přibude střílení a tím pádem i mrtvoly, opět v rozumných mezích), přičemž dochází i k jednomu zásadnímu překvapení a vypadá to, že se můžeme dočkat dalších dílů. Takže páni gangsteři, matčin hněv nelze podceňovat, jinak máte hned jehlu zabodnutou v krku. A totéž lze vzkázat i divákovi, indickou produkci už nelze přehlížet.

  • Rafinovaná zápletka
  • Hlavní postava
  • Částečná noir atmosféra
  • Hudební podkres
  • Jen šest epizod
90 %
Mé hodnocení
richardK

Smutná událost se stala hlavní hrdince. To je ale tak bohužel všechno, co k pilotu můžu říct. Celý díl se táhnul jako žvýkačka, nenabídl nic zábavného ani zajímavého.

Hlavní hrdinka se od začátku do konce tváří jako ustrašená srnka. Jasně, soucítím s ní, ztráta dítěte musí být neskutečná bolest. Ale její emoce se ke mně přes obrazovku nedokázaly dostat. Jen jsem ji pozorovala, jak se tváří, jako by se měla každou chvíli rozbrečet, a to bylo všechno.

Samotný příběh taky nic moc. Je tady záhadná linka se smrtí dcery, ale jak z plakátů vypadalo, že se z matky stává nějaký bůh pomsty, tak ve skutečnosti se nic z toho v prvním díle nestalo. Rozhodně po pilotu nemám nejmenší zájem pokračovat dál. Opět se dokazuje, že indická tvorba většinou není nic pro mě.

  • záhada se smrtí dcery
  • hlavní hrdinka
  • ostatní postavy jsou taky dost nudné
  • příběh rychle zapomenete
  • nenavnadí na další sledování
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu