2. 10. 2022

Novinka pod lupou: Prisma (Prime Video)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Prisma
Žánr drama
Stanice Prime Video (Itálie)
Premiéra 21. 9. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Prisma zkoumá vztahy a identitu Andrey a Marca, dvou navenek stejných, ale v přístupu k životu velmi odlišných dvojčat, a jejich skupiny přátel, které spojuje hledání vlastního místa ve světě.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Takový nenápadný italský seriál, který sleduje mladé lidi a psychologické aspekty dospívání. Je to hodně pomalé a rozvleklé, ale přesto seriál buduje zajímavou atmosféru a ukazuje téma hledání vlastní identity.

Ať se to komukoliv líbí, nebo ne, nežijeme v době, která by rozlišovala pouze muže a ženy. A dospívání je křehké období, kdy člověk sám sebe poznává skrze vlastní myšlenky, touhy, ale i společnost a přátele. Mnozí to opravdu nemají jednoduché, ať už jde o to, aby si to člověk srovnal ve vlastní hlavě, nebo o strach, jak budou reagovat jeho blízcí a rodina. Jak je vidět i zde, mnohdy to opravdu není nic snadného.

Seriál bych charakterizovala asi jako tichá voda břehy mele. Vypadá nenápadně, ale ani nevíte jak a vryje se vám pod kůži, že na něj nebudete moct přestat myslet. Čím víc nad ním přemýšlím, tím víc mám chuť pustit si i další díly.

  • nenápadný kousek, který vám ale přiroste k srdci
  • ukazuje teenagery bez zbytečných dramat
  • sympatické postavy
  • často až moc pomalé a zamyšlené
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Začátek, kdy kluci sedí venku, popíjejí a řeší holky, mi úplně dokonale nahodil Skam atmosféru, kterou jsem ani ve snu neočekávala. I kdyby zbytek dílu byl o ničem, což nakonec nebyl, tak tenhle bezprostřední pocit stál za každou cenu. Tvůrce Ludovico Bessegato má na svědomí i italský remake (Skam Italia), takže kdo tyhle každodenní teen věci nedává, nesedne vám ani tohle.

Reálně jsem si při sledování myslela, než jsem si teda potom přečetla závěrečné titulky, že ta dvojčata hrají 2 herci. Jako jo, mohl by taky konečně někdo najít skutečná dvojčata, ale chápu, že to jimi v herecké branži zrovna nepřekypuje, a už jen to, že jsem to nepoznala na první dobrou, je velmi osvěžující. Hned jsem si vzpomněla na Echoes, kde se jim s Michelle Monaghan tohle “povedlo” přesně naopak.

Podle plakátu jsem podobnou zápletku okolo jednoho z dvojčat čekala a jsem zvědavá, jak se to vyvine. Dle zkušeností ze všech nakoukaných verzí Skamu jsem si jistá, že budu křičet na obrazovku, ať už se chlapec konečně někomu svěří a modlit se za happyend. Itálie, italština, flashbacky, atmosféra, HUDBA!, všechno to bylo naprosto on point. Tak skvělé jako Skam to nebylo, ale i tak moje teen srdíčko plesá. Smutné je, že bez NPL bych na to nikdy nekoukla, přitom tyhle skryté seriálové poklady jsou úplně nejlepší.

  • Itálie
  • neobyčejně obyčejné teen příběhy (Skam vibes)
  • atmosféra a styl vyprávění
  • dvojčata
  • hudba
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu