24. 8. 2022

Novinka pod lupou: Alma (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Alma
Žánr drama, horor, mysteriózní
Stanice Netflix (Španělsko)
Premiéra 19. 8. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Sergio G. Sánchez
Hrají Mireia Oriol, Pol Monen, Milena Smit, Elena Irureta

O čem to je?

Poté, co Alma přežila havárii autobusu, která zabila většinu jejích spolužáků, se probudí bez vzpomínek na událost nebo svou minulost. Její rodiče vypadají jako cizinci a její domov je místo plné tajemství. Získává stále větší podezření, že všichni kolem ní lžou a snaží se z ní udělat někoho jiného. Uvězněná ve světě, ve kterém se necítí být jako ve vlastním, musí odhalit události, které vedly k nehodě, dříve, než její pravá identita navždy zmizí.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Celkově musím říct, že jsem s novinkami Netflixu z tohoto týdne spokojená. Almu jsem viděla jako první a po celou dobu sledování pilotu jsem nemohla od obrazovky odtrhnout oči, protože jsem jen čekala, co se stane dál.

Úvod je maličko rozpačitý, chvilku mi trvalo, než jsem se trošku zorientovala v postavách a v tom, co se v minulosti stalo. Naopak scénu s mlhou a autobusem považuju za nejpovedenější v celém prvním díle. Napětí by se dalo krájet, jen jsem čekávala, kdy se stane, co všichni očekávají, že se stane, a jaké to bude mít následky. I když byla samotná havárie hodně sestříhaná, sem tam se objevil hodně hustý záběr, skoro jako bych sledovala Nezvratný osud.

V nemocnici už to nedosáhlo toho napětí jako v autobuse, ale i tak jsem se bavila dobře. Jsem zvědavá, jak hlavní hrdinka bude objevovat, kdo vlastně je, a jaký význam budou mít její vidiny, resp. nadpřirozená složka seriálu. Rozhodně plánuju zhlédnout i další epizody, zajímá mě, co se bude dít dál. Pilot splnil, co měl – dokázal mě navnadit na další sledování.

  • scéna v autobuse
  • sympatické postavy
  • zajímá mě, co bude dál
  • místy pomalejší
  • rozpačitý úvod
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Alma je sličná středoškolačka, která s třídou jeden na školní výlet a autobus spadne ze srázu. Ona přežije, ale po operaci v nemocnici přijdou komplikace a zjeví se jí duch. V pilotu uvidíme pár scén, typických pro mládež (hra s flaškou) a hlavně se seznamujeme s hlavní postavou. Takže nic, co by vyvolalo jásání, byť pád autobusu ze srázu je dobře natočený. Konec epizody navnadí na další, tam to bude asi zajímavější, neboť Alma je teď „jiná“, trpí amnézií a bude se muset se svým životem vyrovnávat, jako kdyby se znovu narodila. Můj dojem je, že půjde o rutinní seriál, žádná velká očekávání bych neměl.

  • Pád autobusu
  • Režijní rutina
50 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu