9. 1. 2022

Novinka pod lupou: Rebelde (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Rebelde
Žánr komedie/drama/ro­dinný
Stanice Netflix
Premiéra 5.1.2022
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 40 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Nová verze Rebelde, kultovní telenovely pro mladé, se vrací. Vítejte na EWS, prestižní internátní škole, kde krkolomná cesta ke slávě není pro slabé povahy. Rebelde se odehrává na chodbách školy Elite Way s novou generací studentů, dějovými liniemi a postavami (a několika známými, které poznají dlouholetí fanoušci). V průběhu osmi epizod sledujeme Rebelde, skupinu studentů, kteří dělají vše pro to, aby vyhráli Battle of the Bands na EWS. To je klíčová hudební soutěž pro jejich úspěch na začátku jejich hudební kariéry. Cestou mezi nimi vzkvétá láska a přátelství, zatímco tajemný tajný spolek vrhá stín na jejich sny stát se dalšími velkými hudebními hvězdami.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Tento seriál mě zaujal ani ne trailerem ani ne plakátem, jako spíše žánry. A jakmile byla možnost, tak jsem si pustila pilot. Začátek začínal dost slibně, zajímavě a dramaticky. Což mě přimělo sledovat to dál.

Ale po dramatickém začátku tu nastal zlom. Šlo více méně o představení hlavních postav, což není zcela na škodu, ale občas mi to přijde takové nudné až nezáživné. Nejen rodiče, ale i většina studentů je mi nesympatická a něco mi na nich vadí. Vadilo mi, jak rodiče nutí své děti, aby změnily názor a nechodily na školu. Po představení hlavních postav, kdy se děj odehrával ve škole a co vše předcházelo začátku, se mi to zase začalo líbit. A konec určitě navnadil na pokračování dalších dílů.

Pilot ve směs byl zajímavý. Sice postavy jsou nesympatické, až na dvě hlavní postavy, které mi nevadí a jsou i sympatické (vše se může v průběhu děje změnit). Hudba, která tu zazněla, se mi taky líbila a na jazyk si musím zvykat. V dalších dílech budu určitě pokračovat, zajímá mě, jak se to bude vyvíjet dál.

  • Začátek ve škole
  • Esteban a Jana
  • Dramatický závěr
  • Jazyk
  • Rodiče, co mluví do života svých dospívajících dětech
  • Ostatní studenti jsou taky nesympatičtí
70 %
Mé hodnocení
Janey T

Popravdě vůbec netuším, jaké byly předchozí seriály Rebelde, ale ono je to v podstatě jedno. Pokud je náhodou někdo znáte, tak tam určitě najdete spoustu easter eggů a dokonce i nějakou tu starou známou postavu. Předchozí znalost, ale opravdu není nutná.

K seriálu jsem se dostala v podstatě náhodou a nejvíc mě zaujalo, že se má jednat o hudební seriál. Hned v prvním díle se dočkáme pěkného hromadného vystoupení a i pár kratších výstupů. Tady si je seriál jistý v kramflecích a podle mě by se měl hudby držet o dost víc. Zbytek je totiž typická teenage podívaná převážně zbohatlických dětí. Hlavní postavy jsou veskrze nesympatické a není jim proč fandit. Ani závěrečný cliffhanger tomu moc nepomohl.

Co se mi hodně líbilo, tak byly kostýmy. Každá postava má svůj osobitý styl a k tomu připraven šatník namíru. Všechno od vlasů přes oblečení či doplňky až po boty se perfektně doplňuje. Užívala jsem si pozorování kostýmů a objevování jednotlivých detailů.

Celkově je ale seriál lehký nadprůměr, a to jen díky výše zvýšené hudbě. Myslela jsem si, že se bude jednat o komedii, která si bude dělat legraci z telenovel, ale zatím to vypadá, že se seriál bere smrtelně vážně, což je škoda. Potenciál by tu rozhodně byl. Takže doufám, že svůj názor ještě během dalších epizod změním.

Pokud hledáte příjemnou oddechovku, tak tímhle seriálem nic nezkazíte, ale nečekejte nic světoborného. Prostě další seriál o puberťácích, který neurazí, ale taky přespříliš nenadchne.

  • kostýmy
  • hudba
  • šablonovitý příběh
  • nesympatické postavy
  • střední škola zbohatlíků už je neoriginální
60 %
Mé hodnocení
litllewitch

Já jsem věděla, že se mi to bude líbit. Docela jsem při sledování vzpomínala na Glee, i když seriály to jsou trošku odlišné. Hlavně v tom, že tady nebyla téměř žádná hudba. Jasně, byly tady maličké kousíčky, ale skutečná písnička zazněla jen jednou. A jen asi na 30 vteřin. Líbilo by se mi víc hudby, snad se dočkám v dalších dílech.

Jinak jsem spokojená. Postavy se mi líbí, máme tady moderní různorodou skupinku, ale všichni mi přijdou sympatičtí, hlavně nový Finn a Puck. Kurt je trošku moc extra, ale to byl i v Glee, takže vlastně OK. Quinn se zatím moc nepředvedla, ale věřím, že svou roli ještě sehraje. Rachel je super. Vlastně spíš možná Marley, k té se přirovnání hodí víc, protože Rachel byla od začátku bezchybná a otravná, což nová Marley není. Tina a Mercedes taky nechybí, stejně jako Jessie, ovšem místní Jessie je hodně nesympatický chováním i vzhledově.

Jasně, není to nic, co by vás nějak kulturně ani jinak obohatilo. Viděli jsme to milionkrát, jsou to stokrát dokola omílaná teen klišé. Ale když to miluješ, není co řešit. Těším se na zbytek série.

  • postavy
  • hudba
  • prostředí
  • padlo mi to do noty
  • nemilovníky žánru ničím nezaujme
  • stokrát omílané stejné teen zápletky
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
F.Valek

F.Valek

Na můj vkus to bylo šíleně předramatizované, kdy je střední škola prakticky boj o přežití a zazpívání...
před 2 roky
Další články k tématu