7. 10. 2022

Novinka pod lupou: This England (Sky Atlantic)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název This England
Žánr drama
Stanice Sky Atlantic (Velká Británie)
Premiéra 28. 9. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Kenneth Branagh

O čem to je?

Příběh Borise Johnsona, od jeho jmenování předsedou vlády, až po příchod COVID-19 do Velké Británii, jeho onemocnění a narození jeho syna.

Trailer

A jaký je náš ortel?

To se jen tak nevidí, že by se mapovaly a dramatizovaly skutečné události tak brzy po jejich uskutečnění. Velká Británie nám přesto nabízí příběh o bývalém britském premiérovi a způsobu, jak jeho vláda přistoupila k šíření pandemie v roce 2019.

Osobně jsem byla tak pohlcená zprávami o tom, co se děje v našich končinách, že zbytek světla jsem vnímala jen velmi okrajově (hlavně Itálii a podobné velké tragédie). Každopádně tak i tak je zajímavý náhled do zákulisí, jak k šířícímu se nebezpečí přistupoval malý tým okolo premiéra a jak všichni komunikovali přes média s veřejností. Pravda a fakta jsou často velmi daleko od toho, co se prezentuje společnosti.

U seriálu se toho nedá moc co řešit, protože do velké míry ukazuje realitu. Jasně, je to dramatizace, nikdo neví, jak to bylo ve sto procentech času, takže je jasné, že některé scény si museli scenáristé alespoň částečně domyslet/vymyslet. Ale výsledky a rozšíření nákazy až do dnešní doby mluví za vše bez ohledu na to, v jaké zemi bydlíte.

S herci nemám žádný problém, všichni ve svých rolích vypadají věrohodně a jistě. Skoro bych se nechala přesvědčit, že to ani nejsou herci, jak jsou skutečným osobnostem díky troše makeupu a paruce podobní.

  • podle skutečnosti
  • výborná práce s makeupem
  • není na životopisné věci staré tři roky ještě brzy?
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Seraphine313

Seraphine313

ragelly, odpovím ti na tvou otázku - pamatuješ na The Comey Rule? Někdy právě to dramatické zpracování pár...
před 79 týdny
ragelly

ragelly

Pravda, Comey Rule mě ani nenapadlo, to bylo super.
před 79 týdny
Další články k tématu