15. 1. 2022

Novinka pod lupou: Naomi (The CW)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Naomi
Žánr superhrdinský
Stanice The CW
Premiéra 11. 1. 2022
Vysílání úterý
Délka pilotu 42 minut
Předskokan Superman & Lois
Konkurence Abbott Elementary, Black-ish (ABC), FBI: International (CBS), Our Kind of People (Fox), This Is Us (NBC)
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Kaci Walfall

O čem to je?

Hlavní hrdinkou je mladá dívka, která se vydává z rodného malého městečka na severozápadě až do vesmíru. Když nadpřirozená událost otřese její město v základech, Naomi odhalí svůj původ. To, na co přijde, změní vše, co jsme si dosud o našich hrdinech mysleli.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Přiznám se, že od tohoto seriálu jsem příliš mnoho neočekávala, ale minimálně pilot mě příjemně překvapil. Jistě, zaměření na mladší publikum jde poznat, ale pilotní díl nabídne přesně tu správnou porci záhad, aby si v něm našel to své i zvídavý dospělý divák a chtěl vědět, co se bude dít dál. Na mě to zafungovalo, jsem zaháčkovaná, a na další díly se určitě podívám, abych zjistila, o co tedy v seriálu vlastně kráčí. Pilot totiž poskytnul hodně otázek a jen málo odpovědí.

Je takřka jisté, že některé příběhové linky se budou řešit po zbytek série. Hlavní z nich bude, co je Naomi zač a jaké schopnosti má. Krom toho tu vidím i nějakou tu romantickou linku (ať už s bývalým přítelem, hezkým spolužákem či kamarádkou… anebo že by milostný trojúhelník?) a nejspíš i snahu skloubit běžný život s tím superhrdinským. Ale to už předbíhám, důležité je hlavně to, že pilot i díky cliffhangeru na konci zvládne vzbudit zvědavost.

Hlavní hrdinka je pak poměrně sympatická a její rodiče také. Kamarádi se zatím moc neprojevili, ale nikdo z nich vyloženě neleze na nervy, tak snad tomu tak bude i nadále. Speciální efekty se dají, nicméně v kontrastu s jinými superhrdinskými seriály (prozatím) nevynikají, prostě solidní standard. Na závěr bych zmínila, že se v seriálu hodně mluví o Supermanovi, ale cosi mi říká, že tak jednoduché to nebude… uvidíme, co se nakonec stane. :-)

  • Seriál vzbudí zvědavost
  • Cliffhanger na konci, který nutí sledovat dál
  • Poměrně sympatická hlavní hrdinka
  • Skloubení superhrdinského a civilního života
  • Naomi je správný geek, který zbožňuje superhrdiny, hlavně Supermana
  • Speciální efekty ani neuchvátí, ani neurazí
  • Obávám se, že po odhalení více informací by seriál mohl ztratit na síle
80 %
Mé hodnocení
Mad.Awe

Hm. Docela zklamání. Místo pořádného superhrdinského seriálu tady máme partičku amatérských teenagerů, kteří o hrdinech slyšeli jen v komiksech, ale i tak se vydávají za nebezpečným mafiánem ve městě, kterému se chtějí dostat do sejfu, jen protože to nějaká Naomi řekla.

V podstatě celý díl je úplně o ničem. Až v poslední scéně to začne být trošku zábava. Přece jen o efektivitě roztažení křídel už jsme se mohli přesvědčit v Supernatural i Luciferovi, takže se nedivím, že to tady na mě zafungovalo taky.

Doufám, že v dalších dílech se přesuneme od přihlouplých teenagerských amatérismů směrem ke skutečným superhrdinům, že atmosféra bude temnější a vážnější. Ale mám strach, že to od CWčka asi moc očekávat nemůžu. Přece jen Naomi je šestnáctiletá holka, co chodí na střední.

  • závěrečné roztažení křídel
  • stupidní chování teenagerů
  • hlavní hrdinka nemá moc charismatu
  • v podstatě se za celý díl nic nestalo
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu