20. 2. 2022

Novinka pod lupou: Fishbowl Wives (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Fishbowl Wives (Žít jako zlatá rybka)
Žánr drama
Stanice Netflix (Japonsko)
Premiéra 14. 2. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Šest různých žen v nešťastných manželstvích se v luxusním bytovém domě ocitne na hranici nevěry.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Při spuštění seriálu, jsem si řekla, že toto nebude můj šálek čaje. A celou dobu si to myslím. Není to zcela to, co vyhledávám, či ráda sleduji. Sakury je mi líto, že žije s manželem, který jí je nevěrný a ještě ke všemu ji týrá (hlavně po psychické stránce).

Sice je to podle předlohy mangy, ale myslím si, že se toto může stát komukoliv. Určitě být v nešťastném manželství, nechat se ponižovat a poslouchat manžela a vyhovovat mu ve všem, co si přeje. Domácí násilí nemám v lásce, ale tento pilot mě přesto, že to není zcela můj žánr, zaujal a dá se říci, že se mi to i hodně líbilo. Přála jsem Sakuře, aby se svému muži postavila a utekla od něho. Což se i stalo. Díky závěru, který mi přišel takový trochu záhadný a v hlavě se mi honí otázka, Kdo je Haruko? V seriálu budu pokračovat, protože není tak dlouhý a dost mě zajímá, jak to bude pokračovat. Ale nemyslím si, že je to zase zcela pro každého.

  • Sakura
  • Haruko
  • závěr
  • manžel Sakury
  • týrání Sakury jejím manželem
70 %
Mé hodnocení
Janey T

Ale to bylo pěkné! Krásná, ale nešťastná žena má surového manžela, ale najde útočiště u hodného maijtele obchodu se zlatými rybkami. Takhle vzniká pohádkové štěstí až na věky!

Ale teď už vážně. Je to šílená, ale opravdu šílená slaďárna. Pravděpodobně ten nejsladší seriál z Japonska, který jsem dosud zatím viděla. Celkově – charaktery postav, chování záporáka, hudba, prostředí, romantická scéna v dešti… prostě je to jedna velká pohádka.

Ani není potřeba nad tím nějak hluboce dumat. V současné době rovnocennosti a ženské emancipace už není mnoho bohatých a krásných manželek a spolumajitelek velkých úspěšných společností, které by po sobě nechaly doma šlapat jak po kusu hadru. Anebo jsou a pečlivě to tají, přece jen můžu být úplně vedle a nejde o tak nevídaný jev. Ale tahle japonská Popelka nemohla doma ani muknout, když manžela pozdravila, ten po ní div nehodil talíř, jak ho tím naštvala.

Manžel je kapitola sám o sobě. Představte si toho nejhoršího z nejhorších záporáků, tenhle člověk se mezi ně perfektně hodí. Ani není hezký nebo sexy, přesto manželku podvádí každý den s jinou ženskou a ani se tím nějak extra netají. Když už někdy je doma, je neustále naštvaný, na manželku v lepším případě řve, ponižuje ji, v horším případě ji mlátí. A ona to toleruje.

Všechny postavy jsou tak velké klišé, ale i tak se na to kouká moc příjemně. Jak říkám, je to taková moderní pohádka pro dospělé, trefuje se mi do noty.

  • sympatická hrdinka
  • 100% romanťárna
  • klišoidní postavy a scény
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
paliv232

paliv232

"Nejsladší seriál z Koreje", je vlastně z Japonska.:)
před 2 roky
Další články k tématu