25. 8. 2022

Novinka pod lupou: She-Hulk: Attorney at Law (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název She-Hulk: Attorney at Law (She-Hulk: Neuvěřitelná právnička)
Žánr drama, superhrdinský
Stanice Disney+
Premiéra 18. 8. 2022
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 38 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Jennifer Waltersová vede složitý život. Kromě toho, že je svobodnou právničkou, se čas od času promění ve dvoumetrovou zelenou superhrdinku She-Hulk.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nejdříve jsem se těšila, že seriál poběží přesně na moje narozeniny. Ale pak jsem byla i ráda, že jej o den posunuli, neboť bych se na něj stejně nestihla podívat. Jelikož si jména špatně pamatuju, tak jsem si až při puštění pilotního dílu uvědomila, že se dívám na klon aka Tatianu Maslany. Dle mého názoru se do role zelené superhrdinky úplně hodí. Také se mi líbilo, jak byl seriál odlehčen a netlačil na pilu. Prostě komediální Marvelovka jak má být.

Jennifer je sestřenicí Bruce Bannera, se kterým má společnou autonehodu, při které se nakazí jeho krví a stane se tak z ní Hulk. Na Brucovi jde vidět, že je natěšený z toho, že už nebude sám. Když ale zjistí, že jeho sestřenice nesdílí stejný názor a že je hlavně ve všem lepší a rychlejší něž on, tak to pošramotí jeho ego. Jde vidět, že se Bruce těšil, že budou čas trávit společně, jenže Jen se chce vrátit do práce, a hlavně do aspoň trošku normálního života. Což ji Bruce nemůže zazlívat, ale i tak nám (tedy aspoň mně) při loučení ukápne slzička, neboť je Vám zeleného obra líto.

Pilotní díl se zatím zaměřil jen na výcvik a smíření se Jen s novou situací, takže zatím nelze pořádně poznat, jakým směrem se seriál bude ubíhat. Byť závěr něco lehce nakousl a vypadá to na typickou komediální Marvelovku, u které se budete smát od začátku až do konce. Výhodou tohoto seriálu je (aspoň dle pilotu), že je totální oddechovkou. Prostě se u něj dá vypnout a v klidu můžete relaxovat. Do toho na Vás samotná hrdinka v průběhu příběhu i mluví, takže Vás vtáhne do děje (něco jako Deadpool). Tak uvidíme, jakým směrem se zelená veze Hulka bude ubírat. Já doufám, že tím dobrým 😊

  • rozmluva k divákům
  • Tatiana Maslany
  • oddechovka
  • jiný přístup hrdinky k alter egu než původní Hulk
  • CGI
90 %
Mé hodnocení
Luisa

She-Hulk z komiksů znám a na její samostatný seriál jsem se těšila. Dobrá zpráva je, že pilot nezklamal. V prvé řadě je příjemně krátký, bez titulek trvá pouhých třicet minut, díky čemuž uteče rychleji než natahovaný Moon Knight. Potěšil návrat starého známého Bruce Bannera. Stále mám problém zvyknout si na jeho hulkovskou podobu, protože v některých momentech je příliš počítačová, ale rodinná dynamika mezi Brucem a Jennifer funguje. Nebylo by špatné, kdyby se Bruce ukázal i v budoucnu, ale i pokud se seriál zaměří čistě na Jennifer a její práci i potažmo superhrdinskou činnost, myslím, že bude fungovat. Tatiana Maslany roli táhne s přehledem. Z jejích předchozích rolí ji neznám, ale Jennifer i She-Hulk jí sedí. Ostatní postavy, kromě Jennifer a Bruce, jsou víceméně pouhé křoví, včetně nejlepší kamarádky Jennifer. Uvidíme, jak se projeví v dalších dílech.

Sympatické na pilotu je, že přináší několik věcí, které se v MCU přece jenom zase tak často nevídají. Jde o již zmíněný důraz na rodinnou dynamiku – mimo rodiče a děti, potažmo partnery, úspěšné prolomování čtvrté zdi, které v pilotu ale není tak často, aby působilo nuceně a skutečnost, že hlavní hrdinka vlastně žádnou superhrdinkou být nechce, chce pouze vést svůj normální život, což je osvěžující změna!

Pilotu nechybí nadsázka a smysl pro humor, a v neposlední řadě i odkazy na předchozí díla MCU. Potěšila vzpomínka na Tonyho Starka, jde poznat, že on a Bruce byli kamarádi. A Steve Rogers se nechtěně postaral o jednu z nejvtipnějších potitulkových scén, tak si na ni počkejte, stojí to za to a navíc doplňuje důležitý kousek kánonu. :)

Z akce zaujme především bitka mezi Jennifer a Brucem, když se neshodnou ohledně Jennifeřina budoucího života jako She-Hulk. Je fajn pro jednou vidět bitku, jejíž aktéři se nechtějí zabít. Ostatních akčních scén s výjimkou finále v pilotu mnoho nebylo, ale to ničemu nevadí. Díky humoru, který působí inteligentně a nenuceně, první epizoda dokáže zaujmout a navnadit na další díly. Vážně nevím, co bych She-Hulk po pilotu vytkla a doufám, že si podobně vysokou úroveň udrží i v příštích epizodách. Pokud ano, snadno z ní může být nejlepší marvelovský seriálový kousek tohoto roku. :)

  • titulní hrdinka
  • návrat Bruce Bannera a odkazy na MCU
  • smysl pro humor
  • přináší pár nových či méně obvyklých prvků
  • akční scény se rovněž povedly
  • svižně odsýpá a upoutá na sledování dalších dílů
  • CGI Hulka, které chvílemi lehce pokulhávalo, naštěstí to nekazí celkový dojem z pilotu
  • proč sakra Disney+ uvěřejňuje epizody po týdnu a ne najednou jako Netflix? Zrovna She-Hulk bych zhltla jako malinu na posezení!
90 %
Mé hodnocení
Mad.Awe

Mezi nejlepší Marvelovky to určitě nepůjde, ale pořád to je na úrovni. Bavila jsem se, CGI mě ve výsledku nerozčilovalo tolik, jak jsem se po prvních promo materiálech obávala, Tatiana vypadá dokonce líp jako She-Hulk než jako Jennifer, a Ruffalova Bruce Bannera miluju.

Co mě ale dostalo v úplně opačném směru, to byly promluvy do kamery. Tyhle interakce s diváky opravdu ze srdce nesnáším a nechápu, proč to někdo neustále používá. Jsem si jistá, že by se osvětlení toho, jak ke schopnostem přišla, zvládlo udělat i nějak líp, buď kreativněji, nebo jednodušeji (např. voiceoverem).

První díl je jen taková oťukávačka Bruce a Jen, a jelikož o ději tohoto seriálu nevím zhola nic, jsem zvědavá, kam se to bude celé ubírat, jak se do toho zakomponuje Blonsky a jestli se po celou dobu bude účastnit soudních přelíčení, protože ten konec byl skvělý. Taky doufám, že víc prozkoumají objevení té Sakaarské lodi a těším se na Wonga a Matta.

  • Bruce Banner
  • závěr pilotu
  • právnická stránka
  • MCU odkazy
  • promlouvání k divákům
  • čistá pilotní oťukávačka
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Naprostý random fact, ale Tatiana mi tady hrozně moc připomíná Alyssu Milano v roli Phoebe v Čarodějkách. Má úplně stejnou, lehce rebelskou osobnost, a dokonce i její úsměv vypadá hodně podobně.

Samotný první díl je taková příjemná marvelvoská komedie. Určitě to nemůžeme brát příliš vážně, seriál ani tak není zamýšlen. Náhodou je fajn, že se superhrdinské seriály rozpínají i do jiných žánrů, kde se všechno nebere stoprocentně vážně.

Společné scény hrdinky a Hulka mě pobavily. Máme tady skvělé vyobrazení girl power – jak Jen neustále stírá bratránka, protože zvládá všechno hned a lépe. Upřímně musím říct, že jsem se u komedie už dlouho takhle nepobavila. Není to haha styl, ale celkově odlehčená atmosféra tomu fakt sluší.

Taky porušování čtvrté stěny a promluvy k divákovi mi tady přijdou super. Hlavně je dobré, že jsou zvolené ve správnou chvíli a není jich tolik, aby to působilo rušivě. Celkově myslím, že je pilot povedenou oddychovkou a pokud nečekáte pokračování Avengerů, ale něco pohodovějšího a méně vážného, bude se vám She-Hulk líbit.

  • nevtíravě vtipné
  • badass hlavní hrdinka
  • mě pilot rozhodně na další sledování nalákal
  • nečekejte od toho typickou marvelovku
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak copak zeleného, a green deal to není, nám přináší Disney? Ženu, právničku (Jennifer Walters), která má bratrance Hulka a zezelenala tak rychle, že je jasné, oč tu půjde. O jednoduchou zábavu, která nebude mít nijak komplikovaný děj a bude se tu mlátit nalevo, napravo a k tomu se přidá pár právnických průpovídek. Což o to, fungovat to bude, u vyučování, které mělo trvat 15 let jsem se i pousmál, barový frk zafungoval, ale nadšení se nedostavilo, zvlášť, když se zničehonic do soudní síně vřítí nějaká fůrie, jen aby i hodně natvrdlému divákovi došlo, že She Hulk bude „velká“ právnička. Herecky je tu vše OK, jen Jennifer Walters při proměně dost vyžehlili a Bruce Banner je vizáží naopak čím dál méně Hulk. Je mi jasné, že jde o reakci na popularitu Marka Ruffala, který je jednoznačně nejlepší Hulk ze všech, ale až tak? Dívat se dál budu, ale úroveň šla zase o něco dolů, soudě dle pilotu.

  • Vyučování Hulka za barem
  • Krátká epizoda
  • Jednoduchý děj
  • Otřepané fórky
  • Vizuály zelených postav
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Ne, ne, totální oddechovkou je nesledování takového seriálu - potom jde relaxovat v absolutním...
před 86 týdny
sandokan555

sandokan555

Tatiana potesila, co nepotesilo bolo ako uz bolov nazoroch spomenute hovorenie na divakov, co nepotesilo...
před 86 týdny
Lucas

Lucas

Mně se to zatím líbí. Mluvení na kameru mi vůbec nevadí, to prostě k She-Hulk patří. Druhej díl se taky...
před 86 týdny
Další články k tématu