15. 11. 2022

Novinka pod lupou: O mě se neboj (Nova)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název O mě se neboj
Žánr komedie, drama, romantický
Stanice Nova
Premiéra 10. 11. 2022
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 51 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Život rozvádějící se matky dvou dětí Evy je jeden velký chaos. Jako by nestačilo, že za všech okolností říká to, co si myslí. Zároveň se musí vyrovnávat s tím, že se svým sympatickým, ale nespolehlivým manželem stále sdílí malý pražský byt a zatímco pro ni byla prohra v prvním rozvodovém stání jen technikálie, pro něj naopak znamení, že na jejich vztahu je pořád co zachraňovat. Jeho mnohdy až komické žárlivosti příliš nepřidá ani Evina nová práce recepční v prestižní advokátní kanceláři. Zvláště pak, když se kolem Evy začne ochomýtat mladý a sebevědomý právník Martin. Ten, na rozdíl od ní, nemá problém s proplácením složenek ani schopností nechat si své myšlenky pro sebe. Jen se mu nechce vázat, což nevyhovuje jeho partnerce a kolegyni právničce Petře. Mezi ním a Evou to brzy začíná viditelně jiskřit.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na Vaška Matějovského bych mohla zamilovaně koukat, i kdyby mi na obrazovku přišel třeba jenom předčítat nákupní seznam, takže vám nebudu tvrdit, že většina mých procent nejde k němu, protože jde. Veroniku Arichtevu mám jako osobnost taky ráda, ale původně jsem si jejím obsazením nebyla vůbec jistá, jestli bych v ústřední ženské roli neviděla raději někoho jiného.

Hlavním důvodem byla představa jejího potenciálního párování s Vaškem. Už před premiérou mě tahle kombinace malinko vyděsila, protože jsem se kvůli evidentnímu věkovému rozdílu mezi nimi bála, že na mě Verča bude ve výsledku působit spíš jako jeho máma, než jako někdo, s kým by měl hypoteticky tvořit milostnou linku. Ze začátku epizody jsem si toho pořád všímala a polemizovala nad tím, nicméně v určitý moment jsem totálně zabředla do příběhu a tak mě to chytlo, že bych nejraději na posezení zhlédla úplně celou sérii.

Řeknu vám, že jsem měla skutečně nízká očekávání, ale romcom s Vaškem Matějovským? Prodáno. Přestože (anebo protože, těžko říct) hraje takového nabíječe. Ke konci už jsem se tetelila a samovolně usmívala (znamení, že je to oddechovka přesně podle mého gusta) a nakonec od prvního dílu odešla s upřímnou radostí. Takže mi vlastně očividně ani nevadilo to ústřední párování.

Je to takové snové, nereálné, vesměs o ničem, ale zahřeje to u srdce a přesně o tom tyhle odpočinkové věci mají být. Ještě bych ráda zmínila, že (až na Pagáčovou, opět) je to velmi originálně obsazené, za což dávám obrovský palec nahoru. Najít české herce a herečky, kteří nehrají každý den v týdnu na jiné tuzemské stanici je výhra (což je smutné, ale pravdivé).

Už dlouho jsem u sledování něčeho tolik nezalitovala, že to ještě není venku komplet. Pokud si libujete v zahraničních romantických feel-good seriálech, tohle není určitě o nic horší jenom proto, že to vzniklo u nás. Bisi Arichtev umí a hodnocení zde v době psaní tohohle názoru nechápu (39 %). Jinde na internetech to má skvělé ohlasy, pod které se podepisuju.

  • Vašek Matějovský
  • oddechová feel-good romcom
  • originální obsazení
  • netuším proč, ale bylo to extrémně poutavé
90 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Na české poměry? Upřímně, jsem docela překvapená. Není to žádná velká hitparáda, nečekejte žádné zázraky. Ale v porovnání s tím, co jsou některé domácí stanice schopné vyplodit za hovadiny, tohle vypadá hodně dobře.

Minimálně chválím volbu hlavní představitelky. Konečně tu máme někoho, kdo umí hrát. I ostatní představitelé jsou vybraní dobře, nikdo mi tady nevadil. Možná manžel, který je až moc ubrečený (minimálně výrazem), ale opět – v porovnání s jinými výplody domácí tvorby je to dobré.

Ten soudní případ (vlastně oba) byl trošku přikrášlený. Sice nejsem právník, ale pár let jsem na soudu pracovala a účastnila se jednání. Takové žaloby velkých firem se táhnou roky. Bylo úsměvné, že tady předvedly obě strany jeden „důkaz“ a za pět minut bylo rozhodnuto. U rozvodů se taky často stávalo, že jeden z manželů nesouhlasil, a stejně soud rozvod potvrdil. To by ale příběhu seriálu do karet moc nehrálo, no.

  • sympatické obsazení
  • příjemný, nenáročný příběh
  • právník je až moc badboy
  • trošku přitažené za vlasy
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
šotek10

šotek10

Tohle se Nově vážně povedlo. :)¨ Skvělá oddechovka, která dokáže vtáhnout do děje.
před 78 týdny
Další články k tématu