20. 8. 2022

Novinka pod lupou: Red Rose (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Red Rose
Žánr drama, horor, nadpřirozený
Stanice BBC Three
Premiéra 15. 8. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 47 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Horké letní léto. Škola skončila a skupina teenagerů je značně znuděná. Rochella Jackson si stáhne záhadnou aplikaci Red Rose, která jí začíná dávat různé výzvy. Ty jsou stála drsnější a uvádí do pohybu řadu událostí, díky kterým to v celém městě bouří…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Když jsem četla, že má jít o horor, čekala jsem trošku něco jiného. Pilot měl potenciál, ale jako horor mi to nepřišlo.

Hodně jsem z první epizody cítila britskou tvorbu. Já vím, je to hodně šokující, když se jedná o britský seriál. Ale u tohoto žánru mi přijde, že je jedno, kde se natáčí, měl by mít pořád podobnou napínavou atmosféru. Tady to ale spíš byly teen problémy podobně, jak to vidíme u mnohých britských seriálů, jen okořeněné o tajemnou aplikaci v telefonu.

Postavy vypadají sympaticky, myslím, že herci byli vybraní dobře. I tak jsem se ale nebavila tak, jak bych byla ráda. Doufám, že v dalších dílech bude příběh temnější a strašidelnější, že nepůjde jen o rozeštvání dvou kamarádek. To by bylo velké zklamání.

  • sympatické obsazení
  • málo hororu
  • mnoho teen dramatu
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu