4. 7. 2022

Novinka pod lupou: The Undeclared War (Channel 4)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Undeclared War
Žánr drama
Stanice Channel 4 (Velká Británie)
Premiéra 30. 6. 2022
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává v postpandemickém světě v roce 2024. Británie se chystá na volby a jedním z kandidátů na premiéra je první černý konzervativec. Tým analytiků v srdci země se snaží odrazit kybernetický útok na britský volební systém.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jsem příjemně překvapená. O seriálu jsem dřív neslyšela, netušila jsem, do čeho jdu. Začátek vypadal trošku rozpačitě, ale postupně jsem se naladila na vlnu seriálu a užila si celý díl naplno.

O to víc se mi líbí, že jakémukoliv programování nebo náznakům programování vůbec nerozumím, takže je to pro mě totální sci-fi. Ale fascinující sci-fi. Celý pilot si udržuje vysoké tempo. Líbí se mi vizualizace programovacího kódu v hlavě hrdinky, i když si nejsem jistá, jestli to tak opravdu může fungovat… ale co já vím, já představivost nemám žádnou, takže třeba to takto lidé skutečně mají.

Maličkou vadou na kráse pro mě bylo to, že se příběh rozdělil na pracovní a osobní život hlavní hrdinky. Pracovní zahrnuje nebezpečí pro stát, programování a zmíněnou vizualizaci, osobní naráží na kulturní zvyky, střet kultur (nepochopení ze strany matky) a rodinné drama. Myslím, že příběh ohledně národní bezpečnosti je dost silný na to, aby utáhl celý seriál sám, zvlášť pokud do toho přimíchají ještě nějakého toho špiona v řadách klaďasů. Rodinné drama už mi přišlo zbytečné. I tak se na to ale dobře koukalo a těším se na další díly.

  • vizualizace programu
  • dynamické tempo
  • příběh a jeho zpracování zaujme
  • nadbytečné rodinné drama
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
richardK

richardK

Ano, mají to tak. Nejdříve si to vizualizují v hlavě v rámci 3D vnímání, často to používají lidé,...
před 97 týdny
_karel_

_karel_

Překvapivě slušnej kousek. Sice tam nesměla chybět muslimská agitka a dnes už povinná lesbo vsuvka, ale dalo...
před 96 týdny
Další články k tématu