13. 7. 2022

Novinka pod lupou: Mystery Road: Origin (ABC AU)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Mystery Road: Origin
Žánr drama, krimi
Stanice ABC (Austrálie)
Premiéra 3. 7. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Píše se rok 1999 a strážník Jay Swan, charismatický mladý policista, přijíždí na svou novou stanici. Čerstvý policista z města, který má nakročeno k velkým věcem, Jay je sice novým policistou, ale v tomto městě není nováčkem. Žije tu jeho odcizený otec Jack i žena, která navždy změní jeho život, Mary.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Myslím, že Mystery Road je pár let starý australský krimi seriál, u kterého jsem kdysi viděla pilot do NPL, ale nějak extra se mi do paměti nevryl.

Tato novinka vypadá ale zajímavě. Líbí se mi lehké retro zasazení (je rok 1999 už retro?!) a zajímavý hlavní hrdina. Na druhou stranu vlastně po prvním díle netuším, o čem to vlastně celé bude. Půjde o serializovaný příběh, nějaký tajuplný případ, který se bude postupně rozplétat? Nebo se spíše budeme točit okolo hlavních hrdinů a sledovat jejich osobní a pracovní životy?

Krimi složka vypadá dobře. V prvním díle jsme se dočkali hned několika krimi případů, ovšem zatím nevíme, co znamenají a jestli spolu nějak souvisí. Osobní život a rodinné problémy mě tolik neoslovily, problémová rodina je staré ohrané téma, které už podle mě nemá moc co nabídnout.

Další díly asi vynechám, ale věřím, že fanoušky původního seriálu tento prequel určitě nadchne.

  • sympatický hrdina
  • retro zasazení
  • rodinné vztahy a problémy
  • pomalé tempo a nejasné směřování příběhu
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu