14. 10. 2022

Novinka pod lupou: Walker: Independence (The CW)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Walker: Independence
Žánr drama, historický
Stanice The CW
Premiéra 6. 10. 2022
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává na konci 19. století. Vypráví o Abby Walkerové, zámožné obyvatelce Bostonu, jejíž manžel je před jejíma očima zavražděn na cestě na Západ. Na své cestě za pomstou zkříží Abby cestu s Hoytem Rawlinsem, sympatickým tulákem, který hledá svůj cíl. Cesta Abby a Hoyta zavede do Independence v Texasu, kde se setkávají s různorodými eklektickými obyvateli, kteří utíkají před vlastní pohnutou minulostí a jdou za svými sny. Hrdinové se potýkají s měnícím se světem kolem sebe a zároveň se aktivně stanou hybateli změn ve městě, kde nic není takové, jak se zdá.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Přiznám se, že jsem Walkera nikdy neviděla a že nemám sebemenší tušení, jak s ním tento prequel souvisí. Přesto jsem na to byla zvědavá hned z několika důvodů, díky kterým jsem se na to chtěla zaručeně podívat: Matt Barr, Katherine McNamara a dobové zařazení. Všichni obstáli na výbornou.

Takový CWčkový standard, všichni jsou hrozně krásní, sympatičtí a cítím tam silný základ v romantice a uměle vytvořené dramatické pohledy. Není to nijak kvalitní, originální, překvapivé, vnímám to spíš jako guilty pleasure a až trestuhodně mě to bavilo. Hned po pilotu jsem měla chuť dát si další díly, jenomže tady bohužel nejsme na Netflixu.

Nejsem si akorát jistá, jak vnímat tu moderní hudbu. Nevadí mi, když je v historickém seriálu moderní hudba (viz playlist z Reign, který miluju dodnes), ale i tak mi tam musí sedět, což se o tomhle říct zrovna nedá (hlavně ten začátek s Future Stars Slow mě dostal – a ne příjemně -, ale snad je to jen tím, že to znám).

Pakliže hledáte kvalitní podívanou, nejste ani teen, ani naprosto nepolíbení Walkerem a nevyžíváte se v těchto guilty pleasures od The CW, nepředpokládám, že byste se v tom měli vyžívat jako já, spíše protrpíte i ten první díl.

  • přecitečkované a předramatizované CWčkové guilty pleasure
  • oku velmi lahodící Matt Barr a Kat McNamara
  • doba a místo
  • hudba
  • pro určitou sortu lidí
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Není to žádná hitparáda, co si budeme povídat. Ale upřímně musím říct, že mě to bavilo víc, než jsem čekala. Pilot představil postavy a nastínil jasný narativ, kterým se bude v první sérii ubírat.

Postavy mi sedly. Hrdinka má sice pořád hrozně zarudlé oči, ale na jednu stranu je to pochopitelné, když se musí snažit žít nový život po čerstvé smrti svého manžela… a navíc v blízkosti člověka, který je zodpovědný. Předek Walkera mě překvapil, nečekala jsem, že bude „záporák“. On to není tak úplně záporák, spíš antihrdina. Ale i tak jsem nečekala, že z něj udělají zlodějíčka. Rozhodně to dvojici přidává správnou dynamiku, chválím.

Příběh je jednodušší a předvídatelný. Ale dokáže zabavit. Nechybí hodně akce, pořád se něco dělo. Díl utekl jako voda a navnadil na další sledování. Pokud vám nevadí předvídatelnost a přehnaná dramatičnost, tak asi budete spokojení.

  • sympatické obsazení
  • spousta akce
  • předvídatelný příběh
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
_karel_

_karel_

Jsem zvědav, zda to nebude mít rušící vliv na Blood & Treasure.
před 83 týdny
Jessica Angell

Jessica Angell

To si nemyslím Jinak můžu říct že se mi pilot líbil a určitě si pustím další díly
před 83 týdny
Další články k tématu