19. 12. 2022

Novinka pod lupou: Kindred (FX on Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Kindred
Žánr sci-fi, drama, minisérie
Stanice FX on Hulu
Premiéra 13. 12. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 54 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Mladá začínající spisovatelka odhalí tajemství minulosti své rodiny, když se záhadně ocitne na plantáži v 19. století. Natočeno podle stejnojmenného románu od Octavie E. Butlerové z roku 1979.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Kindred pro mě byla nejočekávanější novinka uplynulého týdne a musím říct, že ani trošku nezklamala. Pilot mě zaujal, přesně takový typ vyprávění mě baví. Atmosféra by se dala krájet hned od začátku, první díl si celou dobu dokázal udržet mou plnou pozornost – s napětím jsem čekala, co se stane dál. A to platí i po dokoukání pilotu, rozhodně mám v plánu pustit si celou sérii jedním dechem.

Sci-fi o cestování časem je moje. Zrovna jsem dokoukala Time Traveler's Wife a tato novinka je v mnoha ohledech podobná. Nemyslím tím samotným příběhem, ale spíš ten konkrétní prvek cestování časem přináší podobné problémy. Hrdinka se sice nepřemisťuje nahá, ale bez varování zmizí a ocitne se na nebezpečném místě, kde jí jde o život.

Moc se mi líbí, že do příběhu je zakomponovaná také její matka. Tak nějak jsem od začátku tušila, že se příběh bude tímto směrem vyvíjet, a myslím, že je to jedině dobře. Jsem zvědavá, jak se to všechno vysvětlí a jestli se hrdinka náhodou nějak nezasekne v minulosti.

Doufám, že i nadále zůstane prvek cestování časem přítomný, nerada bych, aby se musela učit žít na plantážích, to už by pak pro mě byla nuda a celý seriál by to hodilo do průměrné roviny. Po pilotu jsem ale zatím nadšená.

  • cestování časem
  • sympatická hrdinka
  • dvě naprosto odlišná místa
  • práce s atmosférou, napětím a akcí
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
richardK

richardK

Vyhledej seriál a po levé straně máš Menu a záložku Názory.
před 74 týdny
ragelly

ragelly

Já tam taky žádné názory nevidím :)
před 74 týdny
Sonya

Sonya

S tejto recenzie ma seriál celkom zaujal, takže som si ho pridala do sledovaných a keď budem mať...
před 72 týdny
Další články k tématu