20. 10. 2022

Novinka pod lupou: The Winchesters (The CW)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Winchesters
Žánr drama, nadpřirozený
Stanice The CW
Premiéra 11. 10. 2022
Vysílání středa
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Doposud neodvyprávěný příběh lásky Johna a Mary o tom, jak zachránili nejen svou lásku, ale i celý svět.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Abych pravdu řekla, tak podle traileru jsem si moc od pilotu neslibovala. I tak mě ale neodradil a na pilot jsem se podívala. Konec konců se jedná o rodiče Deana a Sama, že ano? To jsem si nemohla nechat ujít. A jak často říkávám – dobře jsem udělala 😊. Rozhodně jde poznat, že se snaží jít v duchu originálních Supernatural. Byť si nemyslím, že seriál bude mít tolik sérií, rozhodně nepočítám s tím, že by jej hned po první sérii zrušili, jak teď bývá trendem. Na to jsou Supernatural až moc populární 😉

John Winchester se vrátil z války, aby našel svého ztraceného otce. Ten se pohřešuje již 15 let. Místo něj ale narazí na mladičkou Mary, jenž svého otce také hledá. Zároveň s ní odhalí svět plný magie, démonů a nadpřirozena. Byť se jej Mary snaží od života lovců odehnat, John se nedá a chce ji pomoci otce najít. A tak začíná dobrodružství rodičů oblíbených bratrů.

Jde vidět, že tvůrci na Supernatural odkazují prakticky od začátku (vysoký John x Sam, malá Mary x Dean, povaha Johna x Deana a Mary x Sama). Originál se hold nezapře. Také se mi líbilo, že do seriálu zasadili typickou komičnost Supernatural (první Johnovo vymítání démona jsem si pustila asi 3×). Kromě Johna a Mary se také seznamujeme s mladičkou Latou, jenž se k lovcům nově přidává a výstředním Carlosem (ten mi strašně moc připomíná Cisca z Flashe, ale je vtipnější 😁). Byť víme, jaký osud dvojici čeká, je zajímavé sledovat jejich začátky a jak k sobě nachází cestu. Hned od začátku jde vidět jejich chemie, ale nepočítám s tím, že do konce série budou spolu. Pokud tvůrci budou chtít seriál natáhnout, tak jim bude osud házet klacky pod nohy. Jak už to u tohoto žánru bývá, obávám se hororových prvků. I tak si ale jimi nenechám zkazit zábavu a pustím si další díl 😉😁

  • atmosféra
  • Mary a John
  • Jensen Ackles
  • hudba
  • stejná režie jako u Supernatural (komediální prvky, napětí, temno)
  • Carlos
100 %
Mé hodnocení
Luisa

Co si budeme povídat, Supernatural to není. To ale neznamená, že se u seriálu nemůžete bavit. Jen je potřeba odpoutat se od toho, co nám tvůrci předchozích patnáct let vtloukali do hlavy. Příběh Johna a Mary už tam byl docela dobře odvyprávěn, tady se ale dočkáváme nového a propracovanějšího příběhu. Pokud o tom budete moc přemýšlet, zjistíte, že něco tak úplně nesedí. To je pochopitelné, tvůrci odvyprávěli jejich příběh v rámci jedné, dvou epizod, aniž by přemýšleli o tom, že za pár let vznikne celý seriál.

Když to ale bereme jako samostatný seriál, tak se to dá. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí a mají mezi sebou solidní chemii. Jejich partička je taková nevýrazná, na první pohled jde vidět, že to táhnou sami dva a všichni ostatní zde jsou jen do počtu.

Nicméně potěšil vizuál. Démoni vypadají stejně jako v původním seriálu a celé to působí hodně pěkně, když se na obrazovku díváte. Navíc jsme se dočkali i několika narážek a známého prostředí. Samotný příběh byl v pohodě, ale nic, co bych si dlouho pamatovala. Doufám, že scenáristé vytvoří zábavnou sérii s provázanými epizodami a uceleným příběhem, jak to měl Supernatural ve zvyku.

  • sympatické postavy
  • vizuální stránka
  • příběh rychle zapomenete
  • lepší je nespojovat to s původním seriálem
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak tady to bude jednoduché. Schéma se opakuje, oč jde, se ví díky Lovcům duchů (The Winchesters jsou jeho prequelem). Průvodcem příběhu je Dean Winchester, který se zabývá love story svých rodičů, kteří mají hlavní roli v záchraně nejen našeho světa, ale celého vesmírů. A tvůrci se s tím nemažou a v podstatě už první epizoda působí jako další série Supernaturalu, jen s mladšími herci. Takže jen záleží, zda Vám postavy sednou a máte chuť na „známé“ démony, stříbrné nože, sůl. zaklínání v novém balení, anebo si pustíte některou ze sérií Supernaturalu, protože v konečném výsledku to je jedno.

  • Ještě se na to dá dívat
  • Vše je již známé
  • Schématický seriál
50 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Eviik

Eviik

Hm, tak tohle jsou opravdu dost zajímavě rozprostřená hodnocení, díky za ně! Nějak se nemůžu přimět...
před 82 týdny
Petyer

Petyer

Za mna je to celkom podareny kusok s takym SPN nabojom 😉 Samozrejme SPN to nie je, ale kedze je to...
před 82 týdny
sonkad

sonkad

Nebolo to zlé a to som sa dosť bála. Z tých potenciálnych spin-offov určite najlepšia možnosť. Som ochotná...
před 82 týdny
Další články k tématu