14. 5. 2022

Novinka pod lupou: 42 días en la oscuridad (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název 42 días en la oscuridad (42 dní temnoty)
Žánr krimi, drama, mystery
Stanice Netflix (Čile)
Premiéra 11. 5. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 46 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Boj ženy o nalezení pohřešované sestry. Ta bude muset bojovat proti nedbalosti institucí, předsudkům osamělosti a obtěžování ze strany médií.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Podle toho názvu seriálu jsem čekala trošku něco jiného. Nějaké postapo, thriller nebo tak. Místo toho je to typická kriminálka říznutá dramatem, která se soustředí především na emoce postav. Neříkám, že je to špatně, docela to tady funguje. Ale rozhodně jsem se těšila víc, po zhlédnutí prvního dílu jsou pocity spíše neutrální.

Máme tady hrstku hlavních hrdinů, kteří se musí vypořádat se zmizením jednoho člena rodiny. Všichni herci odvádí dobrou práci, postavy jim věříte, stejně jako i to zoufalství a strach, které z nich čiší.

Samotný příběh je ale docela pomalý a nezáživný. Více se mluví, než aby se konalo. Ono to naznačuje už samotný popis seriálu, že víc než o hledání pohřešované osoby jde o boj hrdinů s nezájmem policie, takže v tomto ohledu seriál přináší přesně to, co se čeká. Ale pro mě jako diváka je to trošku nezáživné.

Další díly už si asi nepustím, leda by se v komentářích objevily názory o tom, že se další díly výrazně zlepšují a celá série za zhlédnutí stojí. Uvidím.

  • emoce postav
  • herecké výkony
  • málo akce a celkově posunů v ději
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Vcelku jsem byl zvědavý, jak zvládají tvůrci v Chile seriálovou tvorbu a jo, umí to. Případ podle skutečnosti je vždy tím správným lákadlem a po pilotu to vypadá, že zápletka bude plusem seriálu. V luxusní čtvrti se totiž ztratí žena a policie se domnívá, že jde o únos, ale hned závěr pilotu přinese jiný pohled na událost a to díky soukromému vyšetřování zájmové skupinky (trojice postav), která se o tuto ojedinělou záležitost zajímá. Ovšem v ostatním nečekejte kvalitu vyspělé produkce, je pak otázkou, jak komu sednou chilští herci. Celkově je ale znát, že tvůrčí tým ovládá postupy krimi příběhu včetně dobře zvoleného hudebního podkresu. Jen v tak nabité konkurenci to bude mít seriál těžké.

  • Zápletka
  • Chilské prostředí
  • Herci
50 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu