8. 12. 2022

Novinka pod lupou: Willow (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Willow
Žánr fantasy, dobrodružný
Stanice Disney+
Premiéra 30. 11. 2022
Vysílání středa
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál je rebootem fantasy filmu Willow. Obyčejný farmář chrání speciální dítě, které chce tyranizující královna zabít a převzít vládu nad světem.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Vlastně ani nevím po dvou dílech, co mám napsat, nenadchlo ani neurazilo. Některé postavy bavily a některé vůbec. Je to jiné než film i Willow je jiný. Začátek byl svižný, rychle představil hlavní postavy. A pak jsem nepobrala pár věcí, např. jedou zachraňovat uneseného a přitom pořád někde sedí nebo stojí; bariéra má chránit království a když k ní hrdinové přijedou, je tam díra jako brána. A pak tady máme silné ženské hrdinky, v dnešní době tak oblíbené. Což mi jako ženě nevadí, ale tady je jich nějak moc a muži zatím slouží jako křoví. Jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet dále, budu se dívat už jen proto, že je to krásná vizuální podívaná.

  • příroda
  • Joanne Whalley (ještě chybí Val Kilmer)
  • postavy
  • nelogičnost v ději a v chování postav
  • flashbacky z filmu
60 %
Mé hodnocení
zuzak

Film jsem neviděla, ale na seriál jsem byla kvůli ohlasům před premiérou zvědavá. Musím říct, že mě pilot zaujal, i když se mi zdá, že je cílený spíše na mladší publikum. Je to taková roztomilá, nenáročná podívaná, ale bavila jsem se.

Hlavní mladí hrdinové jsou spíše průměrní. Královská dcera je ten typ rebelské osobnosti, který mě nechává naprosto chladnou – ta scéna na slavnosti byla úplně mimo mísu. Ale na druhou stranu teenageři mají svoje hormony, tak se to dá asi omluvit. Nejvíce zaujala blonďatá kuchařinka, která do seriálu vnesla špetku vidláckého humoru, což se mi sem skvěle hodilo.

Prostředí vypadá pěkně, samotná postava čaroděje Willowa z těch několika okamžiků taky nabízí dobrý potenciál. Díl mi utekl rychle, dalo se v příběhu bez problémů vyznat i bez znalosti původního filmu (který byl navíc na začátku epizody ve zkratce zrekapitulovaný). Určitě dám šanci celému maratonu.

  • pěkné prostředí
  • blonďatá kuchařka
  • spíše cílí na mladší publikum, nečekejte žádné vzrůšo
  • královská dcerka a synek nezaujali (dokázala bych si představit u obou jiný casting)
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak to bolí. Béčková produkce se spoustou nezajímavých herců vyjma herečky, která hraje Eloru Danan, jen tak tak udržuje pozornost. Zkratkovitě pojaté scény, hodně rozdrobené a napadení hradu čaroději zahalené do tmy a mlhy jen podtrhují nižší kvalitu. Hned v pilotu je pak pro tvůrce důležitější představit líbající se „děvčata“, než vytvořit atmosféru, odpovídající hrozbě zničení království. Naštěstí, tak jako ve filmu, se objeví záchrana-Willow. Tady tvůrci naopak bezchybně vytvářejí, i formou odkazů, tu správnou náladu a druhá epizoda pomalinku tahá seriál z vody průměru. Přibyl i fajn humor hlavně díky herecké partě liliputů, která je doposud tím největším kladem prvních 2 epizod, test s prstem je pak skvělým nostalgickým přínosem, jenž si užije i divák filmem nepolíbený (pro ty je na úvod připravený prolog, shrnující události z filmu, seriál totiž na něj navazuje). Je jen škoda, že dvě nejlepší postavy, kde vše funguje jak má, se na konci 2. dílu rozdělí a Elora je unesena, tak uvidíme. Po prvních epizodách už sice neočekávám seriálový hit, ale snad se z toho stane aspoň příjemně strávený čas u TV.

  • Warvick Davis jako Willow
  • Postava Elory Danan
  • Brnkání na strunu nostalgie
  • Slabší herecké obsazení
  • Zkratkovitě pojatý děj
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu