3. 2. 2022

Novinka pod lupou: The Legend of Vox Machina (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Legend of Vox Machina
Žánr anime, dobrodružný
Stanice Amazon
Premiéra 28. 1. 2022
Vysílání pátek
Délka pilotu 25 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Děj sleduje příběh skupiny sedmi hrdinů, která si nechává říkat Vox Machina. Seriál vznikl z D&D kampaně, která byla vysílána v letech 2015 – 2017, ale děj začal už dva roky předtím, kdy se jednotlivé hry ještě nevysílaly.

Trailer

A jaký je náš ortel?

O Dungeons & Dragons uskupení zvaném Critical Role, na jejichž kampaních je tento animák založený jsem slyšel od svých zahraničních přátel, kteří kampaně těchto herců a dabérů vášnivě sledují. Osobně mě však sledování partičky slavných nerdíků hrajících stolní hry moc neláká, když se však na mém obzoru objevil tento seriál, který jejich zážitky adaptuje do animované formy, tak jsem si řekl proč sakra ne?

Příběh je prostě ujetý… což ze své jediné zkušenosti Dračáku můžu potvrdit… je to prostě povinnost u tohoto typu her. V The Legend of Vox Machina sleduje dysfunkční skupinu velmi vzájemně odlišných žoldáků, kteří přijmou zakázku, u které je jasné, že je kompletně nad jejich síly a nebo ne? Upřímně nevím o čem bych tady měl dál psát, pilot je kraťoučký, ale jak už jsem řekl, tak se jedná o ujeté over-the-top fantasy.

  • ujetý příběh založený na kampani DnD
  • známé hlasy
  • ujeté over-the-top fantasy
80 %
Mé hodnocení
Micuda98

Tak jsem nahlas debatovala, jestli se do sledování a názoru pustit, nebo ne, a nakonec jsem ráda, že jsem se rozhodla. Zjistila jsem totiž, že dokážu přežít anime i bez újmy na zdraví. Není to sice vůbec můj názor, ale tohle má potenciál. Dál sice koukat nebudu, ale pilot velmi příjemně překvapil.

Řekla bych, že se první díl s každou další minutou zlepšoval. Ze začátku jsem nebyla moc potěšená, protože jsme se dočkali jen samých sprostých slov a nechutností (zvracení do pusy draka a následné drakovo zvracení jako reakce). Ale jak se parta vydala na misi, tak to začalo být mnohem lepší – především proto, že nebylo už tolik času na rádoby vtipné hlášky.

A jako bonus na závěr musím s potěšením konstatovat, že jde opět o jeden z mála seriálů, který je zcela jistě lepší v anime (nebo obecně animované) podobě, než kdyby byl hraný. Hraná verze by sklouzla k velké tuctovosti a v podstatě by byla nekoukatelná.

  • každou minutu se zlepšuje
  • zábavný mix hrdinů
  • nechutnosti v úvodu
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
A.R.G.U.S.

A.R.G.U.S.

[img]https://i.pinimg.com/736x/d6/da/f8/d6daf8f188f87440c07dd4c7bca2bdba.jpg[/img]
před 2 roky
angel216

angel216

Mě to fakt bavilo, byla to sranda, krásně představený. Jasně, sem tam ne zrovna hezká scéna, ale je to...
před 2 roky
Další články k tématu