4. 9. 2022

Novinka pod lupou: Ridley (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Ridley
Žánr krimi
Stanice ITV
Premiéra 28. 8. 2022
Vysílání pondělí
Délka pilotu 90 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Paul Matthew Thompson, Jonathan Fisher
Hrají Adrian Dunbar

O čem to je?

Detektiv inspektor Alex Ridley míří po letech oddané policejní služby do důchodu. Posledních 25 let pracoval jako vyšetřovatel vražd, nyní ho ale z práce, kterou miloval, vystrnadili. Moc se mu nelíbí, že by se z něj teď měl stát obyčejný důchodce, zvlášť když kvůli práci přišel o nejlepší léta svého života. Ridleyho náhradou je Carol Farman, jeho bývalá chráněnka, které dělal hrdina dlouhé roky mentora. Carol ho najme jako policejního konzultanta u komplikovaného a hrozivého případu vraždy, jejíž vyšetřování vezme nečekaně temné obrátky. Carol chce využít Ridleyho jedinečný styl řešení případů, který mu v minulosti tak dobře vycházel. Ridley se vrací z důchodu zpět do služby a opět dokáže, že s Carol tvoří skvělý tým.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Devadesát minut na díl je prostě hodně. To mají čas sledovat jen lidi v důchodu nebo bez práce, co u televize tráví celý den, ne?

Samotný příběh ale byl fajn. Vyšetřování pěkně utíkalo a závěrečný zvrat mile překvapil – přišla jsem na něj jen o dvě minuty dřív než samotný hlavní hrdina.

Jinak tomu ale chybí jiskra. Je to takový seriál pro starší publikum, všechno plyne v poklidu, bez nějakého vzrušení. Po odhalení pachatele a uzavření případu člověk skoro ani nemá radost, protože postavy taky ani nehnou brvou. Další díly už vynechám, hlavně kvůli té zbytečné délce, která by bez problémů mohla být poloviční.

  • dobrý případ se zajímavým vyústěním
  • 90 minut na epizodu je zbytečně moc
  • bez vzrušení
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu