16. 7. 2022

Novinka pod lupou: Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet
Žánr dokument/krimi
Stanice Netflix
Premiéra 15.6.2022
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Brian Knappenberger
Hrají

O čem to je?

Spiknutí, podvody, násilí i vraždy. Začne to sice na webu, ale rychle se z toho může stát nepříjemná realita. Internet prostě nezná hranic a následky bývají nedozírné.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Popravdě jsem čekala od seriálu něco trochu jiného, než jsem dostala. Čekala jsem, že se bude soustředit více na finanční podvody, ale ono je to ve výsledku asi jedno. Už první epizoda o swattingu byla sama o sobě zajímavá.

Oddělení kyberkriminality poměrně poutavě vypráví o celém případu a provede vás vývojem od začátku do konce. Dozvíte se, i pár perliček z „natáčení“. A celkově případ dá nahlédnout i do americké justice. Např. když zásahovka přijede do rodinného domu a omylem zastřelí nevinného člověka, tak daný policajt odejde bez trestu. A to i přesto, že se mu něco podobného nestalo poprvé. Je to svým způsobem děsivé.

I tak ale podle mě dokument nejde do takové hloubky, jak by jít mohl. Z větší části to asi bude kvůli tomu, že kyberkriminalisté nechtějí tyto informace zveřejnit, což je pochopitelné, ale následně to ubírá na poutavosti. Pokud se zajímáte o kyberkriminalitu obecně, tak se asi nedozvíte nic extra nového.

Celkově se ale jedná o příjemný kousek na sledování. Určitě plánuji, že se podívám i na zbývající epizody.

  • sledování procedurálního vyšetřování
  • skutečné případy
  • nejde do detailu
60 %
Mé hodnocení
litllewitch
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu