27. 1. 2022

Novinka pod lupou: Temporada de Verão (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Temporada de Verão (Letní sezóna)
Žánr drama, teen
Stanice Netflix (Brazílie)
Premiéra 21. 1. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 48 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Skupina mladých pracovníků resortu na rajském ostrově prožije nezapomenutelné léto plné zážitků spojených s láskou, opravdovým přátelstvím i zničujícími tajemstvími.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Plážové prostředí podkreslené nějakou příjemnou moderní písní mě dostalo už u úvodní scény. V ten moment jsem si na seriál v hlavě začala klást určité nároky a zároveň se modlila, aby to bylo přesně to správné young adult drámo plné krásných lidí, vztahů, pozlátka, tajemství a intrik, které jsem od toho očekávala.

No, bohužel. Každý den nemůže být posvícení. Nakonec jsem totiž asi půlku epizody protáčela panenky. Dramata tam rozhodně byla, a že jich bylo požehnaně, jenomže to působilo celé tak divně suše, bez jiskry. Řekla bych, že mi nesedlo ani obsazení, ten týpek z Élite nebyl špatný, ale jako celé partě jim to v mých očích prostě nezafungovalo.

Z nějakého důvodu jsem taky očekávala, že to má být španělské nebo snad dokonce italské, nevím proč (jakože vím – nekoukám na trailery, nečtu anotace a prostě si předem zjišťuju co nejmíň), takže mé zklamání z poslechu brazilské portugalštiny by se dalo krájet. Pořád ale lepší než otřesný dabing v angličtině, který oni prostě neumí.

Konec měl být asi překvapivý, každopádně já tento “zvrat” vytušila přesně v první třetině a žádné překvapení se tak nekonalo. Ono těch “zvratů” bylo jednoduše předvídatelných hned několik, ale ten úplný závěr byl nejvíc o ničem. Mimochodem tato slídivá slečna mi lezla na nervy úplně nejvíc, spolu s tím zpěvákem, co mu tam přijeli jeho rodiče. Ti dva byli nejvíc vhodní kandidáti na mé intenzivní protáčení očí. Začátek byl tak nakonec to nejlepší, co pilot předvedl, ale lokace moc hezké! Mít raději léto než zimu, snad se na něj po tomhle už i těším. Dám tomu ještě pár dílů, třeba se to zlepší. Mám hodně trpělivosti a občas prostě potřebuju něco jednoduchého na vypnutí a odreagování.

  • prostředí a slibný začátek
  • na to, jak to mohlo být super young adult drama, to bylo hodně střídmé
  • otravné postavy
  • předvídatelné zvraty
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Možná je to seriál pro trošku mladší publikum, ale i tak mě dostal. Moc se mi líbí zasazení do letního rezortu, akorát mám ten problém, že se teď ještě víc nemůžu dočkat, až nám zase začne plážová sezóna a vyjedeme si někam k moři. Jako bych už tak neprohlížela stránky cestovek skoro každý den!

Ale jo, super. Máme tady partu brigádníků, kteří tráví léto jako výpomoc v plážovém resortu. Střetávají se tady s různými hosty, ale především se stmelují spolu jako parta přátel. Prostředí, pozitivní energetická hudba, spousta smíchu, ale i nějaká ta záhada.

Některé dějové linky byly slabší (rodiče jednoho z brigádníků), jiné bavily více. Nejde o žádný velký zázrak, je to taková mírná teen telenovela. Ale prostředí, hudba a atmosféra to pro mě zachraňují. Určitě plánuju kouknout i na další díly.

  • prostředí
  • hudba
  • uvolněná letní atmosféra
  • některé dějové linky nejsou příliš silné ani zábavné
  • nehledejte v tom nic komplexnějšího
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

Málem jsem zapomněla napsat, že už jsem to v prokrastinačním okénku stihla zhlédnout 😁 Po tom pilotu...
před 2 roky
Další články k tématu