4. 8. 2022

Novinka pod lupou: Surface (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Surface (Na povrchu)
Žánr psychologický, thriller
Stanice Apple TV+
Premiéra 29. 7. 2022
Vysílání pátek
Délka pilotu 48 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Veronica West
Hrají Gugu Mbatha-Raw

O čem to je?

Seriál o ženě, která se snaží znovu vybudovat svůj život po pokusu o sebevraždu a její snaze pochopit vše, co k němu vedlo.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Apple TV+ se mi líbí čím dál víc. Sice jim chvíli trvalo, než se z té záplavy seriálových objednávek staly skutečné seriály, ale letos nám to servíruje solidním tempem a spousta především dramat má opravdu něco do sebe.

I tento kousek, ač může vypadat nenápadně, mě dokázal po pilotu zaujmout. Tím, že hrdinka nemá vzpomínky na to, co se dělo před jejím pokusem o sebevraždu, seriál získává mystery prvek, který na mě funguje perfektně. Po prvním díle jsem příjemně naladěná a zvědavá na další epizody, abych se dozvěděla, jak to doopravdy bylo.

Na druhou stranu uznávám, že pilot nemá žádné extra svižné tempo, místy se mi zdálo, že se motá stále ve stejném kruhu a nikam se neposunuje. To se trošku zlepšilo v závěru, takže věřím, že díky serializovanému příběhu to bude čím dál zajímavější, napínavější a zábavnější.

  • poutavý příběh
  • sympatická a komplexní hrdinka
  • naláká na maraton
  • stagnující tempo
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Surface je psycho thriller, který hraje s již obehranými notami. Naštěstí to umí podat, mírně záhadná atmosféra by tu byla. Po pokusu o sebevraždu vyplouvají na povrch skutečnosti, které pohled na to, co se stalo, mění. Herečka Gugu Mbatha-Raw jako Sophie tady odvádí kvalitní výkon, její postava, která je psychicky rozrušená, trpí ztrátou paměti a snaží se s následky vyrovnat, je hodnověrná. V průběhu terapie se v mozku začínají objevovat střípky z minulosti, ale i současnost je nějaká divná, k tomu se objeví policista, který tvrdí, že nešlo o sebevraždu. Nervy začínají být na pochodu nejen u Sophie i její nejlepší přítelkyně se rozhodne odhalit jednu nepříjemnost, k tomu se manželovi v práci nedaří, vyšetřuje se zpronevěra. Jenže v provázanosti všeho, co se děje, seriál trochu selhává. I postava policisty je špatně na příběh naroubovaná, místy jde vidět, že se režie hodně snaží zachraňovat bolístky scénáře. Pokud si chcete odpočinout od akčněji laděných seriálů, ale bez velkých očekávání, pak si dosavadní 3 epizody pusťte, ale náročnému divákovi jednoznačně doporučuji parádní Black Bird.

  • Postava Sophie
  • Provázanost děje
  • Ostatní postavy, především policisty
50 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu