13. 12. 2022

Novinka pod lupou: La última (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název La última (Jediná šance)
Žánr drama
Stanice Disney+ (Španělsko)
Premiéra 2. 12. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 48 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Jordi Calafí, Joaquín Oristrell, Anaïs Schaaff
Hrají Aitana Ocaña, Miguel Bernardeau

O čem to je?

Seriál vypráví příběh Candely, mladé ženy, která pracuje v logistické firmě a jde za svým snem stát se zpěvačkou. Život se jí změní, když ji významný manažer nahrávací společnosti Fede Ariza uslyší zpívat v baru. Tentýž večer se Candela setká s Diegem, bývalým spolužákem ze střední školy, který se snaží uživit jako profesionální boxer, přičemž kombinuje učení dětí s účastí na nelegálních zápasech. Několik let se neviděli, ale všechno v jejich životech se změní, když se jednoho večera setkají. Ve svém příběhu se budou potýkat s překážkami a zklamáním a prožijí naději, lásku i přátelství.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Fangirling na úvod. Miguela jsem tu opěvovala nedávno u 1899 a uběhly sotva dva týdny a jsem tady zase. Týpek se mi už od Elity naprosto dostal pod kůži, je něčím strašně jiný a neskutečně zajímavý a já mám nutkání odteď vidět všechno, kde se mihne.

Hlavní ženská postava mi na tom začátku pěvecky lomeno písničkou nepřišla nijak extra a to, jak z ní byli všichni odvaření, mi přišlo předramatizované, ale tak nejsem v Superstar, nýbrž ve fiktivním seriálu, takže pro dobro příběhu na to zapomenu. Musím totiž uznat, že i Aitana je hrozně moc sympatická a milá.

Je to hodně oddechová, feel-good romantická záležitost, mixnutá s trochou napětí díky té boxerské dějové linii. Celkově se nejedná o nic moc nového, co byste už neviděli jinde, ale mě to baví, protože mi v tomto případě stačí romantika, kterou postavám uvěřím.

Naopak vůbec nevěřím tomu producentovi, měl kolem sebe nepříjemné, úchylacké vibrace. Klidně bych se vsadila, že to kvůli němu nedopadne dobře a opravdu bych se divila, kdyby se z něj nevyklubal šmejd, který tam ještě zamíchá kartami, a já si budu moct poklepat na rameno, že jsem to říkala. Divnější by bylo, kdyby byl nakonec fakt hodný.

Narovinu, jestli si do toho půjdete pro romantickou linku, doporučuju všemi deseti, ústřední duo je super, chemie zafungovala. Jestli očekáváte nějaké propracované dramatické dílo se zápletkami na vyšší úrovni, hledejte dál.

  • díky chemii a romantické lince
  • Miguel Bernardeau
  • oddechovka s trochou napětí
  • producent
  • tuctové, předvídatelné
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Podobný seriál tu už letos byl, taky nějaké španělské nebo kolumbijské hudební drama říznuté špetkou romantiky. Nic světoborného, ale ani neurazí, na oddychovku bohatě stačí.

Hlavní hrdinka je taková bláhová, ale zpívá solidně. Představuje dobrý kontrast s drsným spolužákem – boxerem, ze kterého dokáže vytáhnout citlivější stránku. Oba mi k sobě sedí, i když, kdybych měla být kritická, tak toho hereckého talentu představitelé až tolik nepobrali. Seriál ale nemá za cíl vyhrávat herecké ceny, dívat se na ně dá, což tady je dostačující.

Občas mi to přišlo jako taková pohádka pro teenagery, hlubokou zápletku opravdu čekat nemůžeme. Ale jak říkám, nenáročnou podívanou to splňuje.

  • příjemná hudba
  • nenáročná romantická podívaná
  • sympatické nevinné postavy
  • nečekejte žádnou originalitu
  • předvídatelnost
  • průměrné herecké výkony
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu