2. 11. 2022

Novinka pod lupou: Dobré zprávy (Prima)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Dobré zprávy
Žánr drama, komedie
Stanice Prima
Premiéra 26. 10. 2022
Vysílání středa
Délka pilotu 73 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál s názvem Dobré zprávy dá divákům možnost nahlédnout do zákulisí televizního světa. Seriál líčí příběh vesnické dívky Báry, která získá stáž v redakci Dobrých zpráv, které obdivuje, a tím si začne plnit své sny. Nejen díky ní tak diváci uvidí to, co se děje za kamerami, když jsou vypnuté.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Proč já si to dělám? Pojďme si říct, že dívat se dobrovolně na tyhle seriály od Primy hraničí s masochismem. Když se však ohlédnu zpět, hned mi Slunečná a Zoo připadají snesitelnější, takže asi o takové úrovni se tady bavíme tentokrát.

Nezklamali a s herci opět vytáhli fintu ctrl+c, ctrl+v. Bude zrovna dneska tenhle herec operovat na sále nebo jezdit s traktorem? Kdo ví. Ke všemu je tam těch postav bambilion. Chápu, že i herci potřebují platit účty, ale je to opravdu neskutečně přeplácané každým, kdo jim na to kývl. Chtějí mě tím zmást nebo naštvat? Z toho přece musí být úplně v lese i ti, kteří všechny ty Slunečné a Modré kódy sledují s chutí, protože to fakt není normální.

Já bych se tím teda vážně nechlubila, zatímco oni si z toho udělali jeden velký product placement. Ale víte jak, špatná reklama, taky reklama. Jestli to takhle dělají nejen před, ale i za kamerami, tak se není čemu divit, protože přesně tomu odpovídá kvalita jejich tvorby.

Jediným malilinkatým plusem je charakter Vládi Polívky, jehož linka mě aspoň minimálně zaujala. Nic víc. Byl horší scénář, herecké výkony nebo celkový příběh? Odpověď je kupodivu jednoduchá: největší tragédie je to, kolik lidí se na to bude zase dívat a jak dlouho se to udrží v éteru. Protože jestli tenhle typ seriálů něco stoprocentně má, tak je to cílovka. Jdu se zabít.

  • linka Vladimíra Polívky
  • bambilion postav
  • ctrl+c, ctrl+v s herci
  • scénář
  • herecké výkony
  • příběh
  • fakt, že se na to lidi stejně budou koukat
10 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Přináší Dobré zprávy dobré zprávy? No… jak se to vezme. Je to další z řady primáckých pohodových kousků, které jsou určené pro rodiče vyčerpané po celém dni v práci nebo pro důchodce, kteří nemají co dělat, než koukat na televizi.

Líbí se mi hlavní hrdinka, je vynalézavá, chytrá a sympatická. Ostatní postavy se můžou jít zahrabat. Venkované jsou vykreslení jako největší vidláci, měšťáci zase jako největší snobové. Větší klišé už by to být nemohlo.

Příběh ničím nevyčnívá, hned po odsledování zapomenete, co se tam dělo. A když náhodou nestihnete další tři díly, o nic nepřijdete. Prostě další Slunečná, jen z prostředí zpravodajské relace. I když, ono to vlastně není ani zpravodajství, asi spíš něco ve stylu Snídaně s Novou. Takže asi tak.

  • sympatická a chytrá hrdinka
  • ničím neupoutá
  • ostatní postavy jsou hodně velké klišé
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Vydržel jsem sledovat cca 10 minut celkem ("proskákaný" pilot). Komedie je, když někdo označí...
před 80 týdny
ufonka

ufonka

Vydržela jsem taky 10 minut. Úplně zbytečně natočený seriál, jedna z mnoha trapných českých komedií.
před 80 týdny
šotek10

šotek10

Když se člověk podívá na obsazení tak je to mix snad všech seriálů co kdy na Primě byly.. Jinak v tom...
před 79 týdny
Další články k tématu