7. 3. 2022

Novinka pod lupou: Pieces of Her (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Pieces of Her (Mozaika lží)
Žánr drama, thriller
Stanice Netflix
Premiéra 4. 3. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Toni Collette, Bella Heathcote

O čem to je?

Příběh se odehrává v ospalém městečku v Georgii. Nahodilý násilnický čin spustí pro třicetiletou Andy Oliverovou a její matku Lauru chaotický řetězec událostí. Hrdinka zoufale touží po odpovědích a vydává se na cestu napříč Amerikou, která ji vtahuje směrem k temnému skrytému srdci své rodiny.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Začátek pilotu vypadal dost zajímavě a držel se této zajímavé roviny po celou dobu. Jen postupem času se vyrojilo několik otázek, na které nejsou odpovědi, tedy aspoň pro zatím. Jen po dramatické scéně v restauraci, napětí i drama uvadá, a závěrem to začíná být zase více zajímavé.

Laura mě zpočátku zaujala, ale poté co se stala slavnou a dá se říci, proti její vůli mi začala být nesympatická. Něco ví, co tají i před svou dcerou, kterou chce chránit. A těmi tajnosti nevím po pilotu co si mám o ni myslet. Andy, dcera je mi zpočátku nesympatická, a i když tam byly slabé chvilky, tak cestu jsem si k ní zatím nenašla.

Celkově pilot zaujme už i kvůli otázkám, které na mysl vyskočí a odpovědi nikde. Uvidíme co nám celých osm dílů celkem přinese, ale vypadá to lákavě i zajímavě. Takže pokračovat budu a jsem zvědavá, jak to nakonec vše skončí.

  • dramatické scény v restauraci a poté u Laury doma
  • Laura a její tajemství
  • Andy
60 %
Mé hodnocení
Janey T

Před sledováním pilotu jsem viděla na Timeline spíše průměrná hodnocení. Ale i tak jsem se na seriál těšila, protože to vypadá, že to je (mini)série přímo pro mě. První díl přinesl jen samé otázky a žádné odpovědi, ale rozhodně od něj odcházím spokojená a naladěná na celou sérii.

Vše začíná nevinně, ale za 50 minut už se posuneme mnohem hlouběji do thrillerového žánru, kde se cítím při sledování opravdu parádně. Otázky mě rozhodně nenechávají chladnou, jsem zvědavá, jaké odpovědi hlavní hrdinka své dceři přinese.

Když už je řeč o dceři, ta mi přišla jako nejslabší článek. Chápu, že během krátké doby byla vystavená řadě stresujících situací a je mi jasné, že bych se taky nezachovala úplně nejrozumněji. Ale její neustálý křik a brek mě postupně začal spíše nudit a otravovat, než abych s ní emoce prožívala. Naštěstí to vynahrazuje matka, u které si netroufám tipovat, o koho vlastně jde. Že by někdo v ochraně svědků? Nebo bývala zločincem, po kterém někdo dlouhé roky pátrá? Nechám se překvapit.

Pilot je natočený poutavě, nechybí mu akce, napětí i solidní herecké výkony. Jsem spokojená a těším se na maraton.

  • poutavý příběh
  • splňuje zadání thrillerového žánru
  • serializovaný příběh s tunou otázek a záhad
  • ideální pro maraton
  • zatím žádný náznak odpovědí
  • dcera nezaujala
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Seriál mé pozornosti nemohl uniknout, vždyť na jeho tvorbě se podíleli tvůrci Homelandu a v hlavní roli Toni Collette (ta teď nějak frčí) jako Laura. A hned musím říct, že jde o největší klad seriálu. Námět si seriálový štáb „zkopíroval“ z filmu Dějiny násilí, kdy hlavní postava zasáhne u tragické události a stane se hrdinkou. Jenže se zároveň ocitne v celostátním vysílání a to není dobře. Následující hodiny a dny po události dramaticky zasáhnou do života jejího a 30 leté dcery Andy. Kostlivci ve skříni začínají vylézat. To, co se děje, dokáže upoutat pozornost, ale občasná zkratkovitost, která účelově zakrývá nedostatky (jako když se jí pokusí zabít cca 130kg chlap a nevidíme jak se do domu dostal, jen záběr, jak přehodí Lauře plastikový pytel přes hlavu. Pak zabijáka později vidíme zastrčeného ve skříni-jak ho mohla odtáhnout, když měla těžce poraněnou ruku?). Poté se děj soustředí na dceru, kterou matka donutí k útěku. Ta se pak postupnými krůčky dostává k střeženému tajemství matky a z téměř neurotické ženy se stává odhodlaná žena, jenž nemá problém vytáhnout zbraň a podvodně se dostat do vězení. Ale ani v jejím příběhu to není úplně stoprocentní. Nakonec se obě pouští do osobního souboje s nepřízní osudu, což mně dokázalo připoutat k obrazovce. Sice se kvalita Homelandu nebo zmiňovaného Dějiny násilí nekoná, ale solidní podívaná to je, jen těch pár scén, které kazí výsledný dojem, šlo natočit lépe, zvlášť v seriálovém formátu.

  • Toni Collette
  • Zápletka
  • Nedotažené scény
  • Zkratkovitost
70 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu