20. 1. 2022

Novinka pod lupou: Wolf Like Me (Peacock)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Wolf Like Me
Žánr komedie, romantický
Stanice Peacock / Stan (Austrálie)
Premiéra 13. 1. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 29 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Abe Forsythe
Hrají Josh Gad (1600 Penn), Isla Fisher

O čem to je?

Každý si do nového vztahu přináší vlastní zkušenosti a problémy z minulosti. Ani u Garyho a Mary to není výjimka. Gary je emoční troska. Jen těžko se mu daří vychovávat dceru po smrti své manželky. Mary má tajemství, které nedokáže nikomu říct. Vesmír tyto dva přivede dohromady z určitého důvodu. Stačí, když budou oba následovat všechna znamení.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Wolf Like Me je zvláštní seriál. Protože jsem nečetla žádné popisky ani neviděla trailer, podle prvního dílu jsem napřed soudila, že půjde o poměrně tradiční romantickou podívanou vyprávějící o vztahu mezi dvěma lidmi, kteří si už leccos zažili a mají všelijaké bolístky. V takovém případě bych se nejspíš nekoukala dál, a to i navzdory skutečnosti, že Isla Fisher je jednou z mých oblíbených hereček a ráda se dívám na její filmy a seriály.

Jenže potom pilot udělá obrátku o 180 stupňů a začnou se v něm dít zvláštní věci, které mě zaháčkovaly pro sledování dalších dílů (které už jsou naštěstí venku, takže na ně není nutné čekat). Podle pilotu a názvu bych hádala, že Mary je vlkodlak, ale to by bylo dost ujeté, tak uvidíme. Každopádně jsem zvědavá, co se bude dít dál, takže pilot svůj účel splnil.

Herci navíc nezklamali, Isla Fisher je tradičně skvělá a byť mě její příběhová linka baví víc než příběh Garyho, ani Josh Gad není špatný a sedí jim to spolu. Pilot si tedy zaslouží vyšší hodnocení, ale především díky druhé polovině epizody a nastínění záhady okoly Mary, kterou snad budou další díly řešit.

  • Isla Fisher (moje oblíbenkyně)
  • herecké obsazení je celkově solidní, včetně dcerky (byť je chvílemi na zabití)
  • druhá polovina pilotu běží rychleji
  • záhada okolo Mary
  • epizoda zvládne nalákat na další sledování
  • občasný humor (například úvodní scénka s přítelkyní v restauraci)
  • pilot má rozumnou délku (ačkoliv chvíli trvá, než se děj rozjede)
  • ze začátku Wolf Like Me vypadá jako nijak nevyčnívající romantická podívaná
70 %
Mé hodnocení
Mad.Awe

To, že je těžké (a nefér) hodnotit seriál čistě na základě pilotu, je jedna věc. U tohohle to je ale spíš nemožné. Já totiž vůbec netuším, o co tam jde, a to ani potom, co jsem teď zpětně zhlédla trailer.

Jedná se s největší pravděpodobností o jeden z nejdivnějších mixů kecacího vztahového dramatu a – dle názvu hádám, že – fantasy. Divná je také kombinace ústřední dvojice – ani s jedním nemám žádný problém, nicméně spojit je dohromady je velmi zvláštní výběr castingu. Isla Fisher vypadá pořád stejně jako před 15 lety a jakmile slyším Joshe Gada, vidím před očima Olafa. To, že v pilotu i zazpívá, tomu vůbec nepomohlo.

Takové jednodušší dialogy, není to ani natolik vtipné, aby to byla komedie, ani natolik duchaplné, abych si užila to drama, a někdo pořád někam utíká nebo se dostává do autonehod, jako kdyby v Austrálii neuměli řídit. Jsem zvědavá, jak se ukáže ta fantasy část, jinak nemám potřebu koukat dál, protože mě to moc nebavilo a je mi jedno, co se s postavami stane. Délka je však příjemná, takže máte celou sérii zhlédnutou za ani ne 3 hodiny. Fanouškům divnoseriálů vřele doporučuju.

  • délka
  • divnoseriál
  • casting
  • nemám ponětí o co tam má jít
  • nezařaditelné
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Bylo to vážnější, než jsem si myslela. Tedy až do samotného závěru, kdy se celý příběh docela zvrtnul a dostal se trošku do té absurdní roviny, kde jsem ho čekala celou dobu.

Hlavní hrdinové jsou sympatičtí. Když jsem viděla Gadovo jméno, měla jsem trošku strach, ale ukázal se tady v trošku vážnější rovině, což se mi líbilo. I Isla je skvělá, hlavní dvojce funguje bez problémů.

Ten konec jsem nečekala, nečetla jsem si předem obsah, takže mě to trošku zaskočilo. Rozhodně to ale otvírá příběhu zcela nové dveře. Po prvním díle vůbec netuším, jak se tohle může vyvíjet dál a jak to může skončit. Rozhodně to ale plánuju zjistit. Další díly se mi do watchlistu dostanou.

  • herci a postavy
  • příjemně to utíká
  • sledování mě bavilo od začátku do konce
  • snad se to nedostane do úplně absurdní komediální roviny
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu