26. 10. 2022

Novinka pod lupou: Hlavně to zdraví (Česká televize)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Hlavně to zdraví
Žánr drama, povídkový, lékařský
Stanice Česká televize
Premiéra 16. 10. 2022
Vysílání neděle
Délka pilotu 66 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Cyklus příběhů o nemocech, které dokáží být léčivé, a o neduzích, které mohou člověku překvapivě přijít k duhu. Příběhy spojují choroby, které na hlavní hrdiny přicházejí nečekaně. Někdy jsou banální, někdy spíše komické, jindy vyloženě bizarní. Zatímco se s nimi protagonisté snaží utkávat dle svého naturelu, schopností a životních zkušeností, nastalé okolnosti je stále víc nutí redefinovat své dosavadní vztahy a život vůbec. Nemoc je důvod k zastavení, hodnocení a přijetí negativních důsledků. Je to prostředek, jak zahustit a urychlit myšlenky, které člověku středního věku přicházejí na mysl. Do další etapy života ale filmoví hrdinové vybíhají nakonec silnější a ve svém životě lépe ukotvení v duchu hesla „Lékař léčí, láska uzdravuje!“

Trailer

A jaký je náš ortel?

Hoďme teď stranou, že jde o sérii filmů, která tady asi profil mít nemá. Když už tu je, tak se mrkneme na první „díl“ v rámci této rubriky.

Musím říct, že jsem se skvěle bavila. Hodně dlouho mě česká věc tolik nezaujala, asi možná i proto, že se na české filmy nedívám vůbec a seriály se na stanicích omezují na stokrát dokola omílané kriminálky nebo klišovitá rodinná dramata a komedie.

Tady šlo sice o drama, ale musím se přiznat, že jsem se místy docela dobře zasmála a pobavila. Úplně jsem si vzpomněla na svoje loňské zkušenosti se zubní pohotovostí, dokázala jsem úplně cítit bolest hlavního hrdiny – takový pocit se totiž jen tak nezapomíná.

Celý scénář točící se okolo anestezie byl perfektně vydařený. Opravdu jsem se parádně bavila, a to jak na cestě z nemocnice domů, tak především před rodiči nevěsty. Ale celkově hodnotím příběh velmi pozitivně, i vážnější chvilky byly plné emocí, skvělých hereckých výkonů a inteligentních dialogů. Sledování jsem si užila od začátku do konce.

  • inteligentní scénář
  • skvělé herecké výkony
  • perfektní mix dramatu a komedie
  • delší stopáž, která koresponduje s tím, že se jedná o filmy
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Lucas

Lucas

Jako celkem příjemný to bylo, ale že bych řekl o scénáři, že byl inteligentní? :D taková průměrná...
před 82 týdny
Fruiko

Fruiko

Je to takový jako před 20 roky Bakaláři. Neurazí, nenadchne. Pointa nic moc, ale lepší jak...
před 82 týdny
šotek10

šotek10

Na nedělní večery ideální oddychovka. Člověk u toho nemusí moc přemýšlet a věřím, že se...
před 81 týdny
Další články k tématu