16. 4. 2022

Novinka pod lupou: Odwilż (HBO Max)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Odwilż (Obleva)
Žánr drama, krimi, mystery
Stanice HBO Max (Polsko)
Premiéra 1. 4. 2022
Vysílání pátek
Délka pilotu 48 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Katarzyna Wajda, Bartek Kotschedoff, Juliusz Chrzastowski, Cezary Łukaszewicz, Sebastian Fabijanski, Bogusław Linda, Andrzej Grabowski, Małgorzata Gorol, Monika Krzywkowska, Piotr Zurawski

O čem to je?

Seriál nás zavede do Štětína na přelomu zimy a jara. Ve vodě řeky Odry je nalezeno tělo mladé ženy a vyšetřování se dostává do rukou Katarzyny Zawieji – policistky známé svou houževnatostí. Brzy se ukáže, že nejde jen o obyčejnou vraždu, protože vyjde najevo, že žena před smrtí porodila dítě. Není však známo, co se s ním stalo – nelze ho najít, neví se ani, zda je naživu. To Zawieju osobně zasáhne, protože je svobodná matka aspirující na roli dokonalé policistky. Hlavní hrdinka čelí po smrti manžela krizi, a tak bojuje o dítě, které se pro ni ukáže být bojem o sebe samu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Povedená kriminálka, minimálně první díl dokázal zaujmout a nalákat na další sledování. Polsko opět dokazuje, že dokáže natočit zábavné a poutavé seriály, zvlášť když na to má alespoň trošku rozpočet od HBO nebo Netflixu.

Hlavní hrdinka je sympatická. Je to jedna z těch policistek, která se nesnaží ušetřit si práci, ale naopak vše důkladně prověřuje, čímž pije krev svým línějším kolegům. Ale dává nám naději, že když bychom náhodou něco zákona se týkajícího potřebovali, můžeme najít u policie lidi, kteří se nás nebudou snažit hned střepat.

Díl mohl být ještě o pár minutek kratší, aby se úplně eliminovaly nudnější pasáže. Celkově ale hodnotím kladně, pilot utekl rychle a dokázal si udržet mou pozornost od začátku do konce. Tohle mi určitě do watchlistu poputuje.

  • zajímavé prostředí
  • poutavý případ
  • sympatická hlavní hrdinka
  • rodinná linka
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu