6. 10. 2022

Novinka pod lupou: Jungle (Prime Video)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Jungle (Džungle)
Žánr drama, hudební
Stanice Prime Video (Velká Británie)
Premiéra 30. 9. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Poundz, Nadia A'Rubea, RA, M24, Madeline Appiah

O čem to je?

Seriál sleduje propojené životy dvou neznámých cizinců. Oba musí čelit svým nejistotám a překážkám v cestě za dosažením svých snů, které se snaží splnit na hudební scéně grime and drill žánru v centru Londýna.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Zajímavý nápad, používat rap pro vyjádření emocí a posunování příběhu dopředu. Je to v podstatě takový rapový muzikál v seriálové podobě. Ale realita? Ta se moc nevyvedla.

Ono nejde ani tak o ten rap, který je relativně v pohodě. Někdo teda občas zní, jako by měl naděláno v kalhotách a ptal se, kde je nejbližší záchod, ale jinak dobrý. Horší je to se samotným scénářem a hereckými výkony.

Nevím, jestli tvůrci hledali někoho, kdo umí hrát i rapovat, nebo jak ten proces castingu probíhal, ale tohle se opravdu nepovedlo. Ti lidi se tam jen zoufale motají kolem a strojově odříkávají text, případně sem tam přihodí nějaké děsně cool gesta rukama, aby zdůraznili, co chtějí říct.

A samotný scénář? To, co jim padá z pusy, je solidní odpad. Jasně, u toho rapu se museli pokusit nějak vymyslet text, aby se to trošku rýmovalo a zároveň to dávalo smysl. Ale to ještě neospravedlňuje dialogy mezi jednotlivými skladbami, které jsou v kombinaci se špatným herectvím opravdu do očí a uší bijící.

  • zase něco trošku jiného díky přítomnosti rapu
  • herecké výkony
  • scénář
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu