6. 4. 2024

Novinka pod lupou: Ourika (Prime Video)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Ourika (Zdroj: Ourika)
Žánr drama, akční
Stanice Prime Video
Premiéra 27. 3. 2024
Vysílání celá série k dispozici (7 epizod)
Na CZ streamech Prime Video
Délka pilotu 50 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají Adam Bessa, Noham Edje, Salim Kechiouche

O čem to je?

V roce 2005 se na francouzském předměstí při zátahu na drogy rozpadne síť rodiny drogových dealerů. Driss, geniální student, je nucen převzít rodinný podnik a vydává se po spirále dolů. Proti němu stojí William, ambiciózní a idealistický mladý policista, který udělá vše, co je v jeho silách, aby ho zastavil. Jejich neúprosný boj je zavede z předměstí až do údolí Ourika.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Myslím, že za tu dobu, co píšu NPL, mě nezaujal ani jeden francouzský krimi seriál. A ani tato novinka neudělá v mé statistice výjimku. Nevím, prostě mi to nějak není blízké, ten mafiánský styl zpracování, postavy mi přijdou nevýrazné, hudba mě nebaví, prostě celé mi to přijde pomalé a nezáživné.

Je to určitě i samotným jazykem, francouzština mi není blízká a nezní mi příjemně, takže když koukám v originále, automaticky u toho lelkuju a nesoustředím se, no a ve výsledku pak ani pořádně nevím, o čem to všechno vlastně je. Tady jsem se snažila dávat pozor, ale pilot si nedokázal udržet mou pozornost. Je to za mě jeden z těch seriálů, na které zapomenete hned, jak je dokoukáte. Rozhodně mě první díl nenalákal k tomu, abych koukala dál.

  • už tu byly horší kousky
  • fanoušci evropských kriminálek můžou na seriál nahlížet jinak
  • postavy mi přijdou nevýrazné
  • příběh neupoutal
  • seriál si nedokázal udržet mou pozornost
  • neutkví v paměti
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu