26. 2. 2024

Novinka pod lupou: Zrada (Markíza)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Zrada
Žánr drama
Stanice Markíza
Premiéra 5. 2. 2024
Vysílání pondělí
Délka pilotu 51 minut

O čem to je?

Doktorce Evě Polákové, úspěšné lékařce, se začíná rozsypávat idylický život, když dokonalost nahlodává podezření, že má její manžel poměr. Rozhodne se ho proto sledovat, jenže se postupně víc a víc zamotává do svých lží, její paranoia se stupňuje, pohlcuje ji a doktorka tak postupně přichází o rozum. Nakonec se tak značně posunují hranice toho, čeho je vůbec schopná.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Markíza od oznámení objednávky seriálu označovala tento počin za něco velkolepého, za adekvátní náhradu loňského Klamstva. Já tak Zradu taky bral a těšil se na první díl. Rovnou říkám, zklamaný jsem nebyl. Tato adaptace vypadá povedeně, až se mi nechce věřit, že za přípravou scénářů stojí Andy Kraus, bez urážky.

Obsazení mi tu překvapivě dobře sedí, nový mix ohranějších i méně ohraných jmen. Na začátku jsem byl hodně nadšený, že Klára Issová mluví slovensky, v průběhu dílu mě to začalo spíš trochu štvát. Nic proti ní, jen mi to k ní asi nesedí.

Příběh je tu hodně dobře vystavěný, protože působí uvěřitelně. Byl jsem trochu skeptický z budování děje na blond vlasu, ale ono to prostě v kontextu dává smysl. Nakonec z toho vyleze osvědčený model nikomu nevěř, jen teda hlavní postava, alespoň podle upoutávky na další epizodu, tuto radu úplně nepřijme.

Potenciální boj o manžela samozřejmě vypadá zajímavě a velkým lákadlem je i ta kuráž Evy, která přichází a zase mizí. Ale mám pocit, že možná ještě o něco víc bych se těšil na linku z lékařského prostředí, hlavně kvůli nečekanému spojenci. To teda za předpokladu, že bych sledoval dál, což zatím v plánu nemám. I když úvodní díl navnadil a rozhodně mě zajímá, kam se děj posune od tohoto začátku do finále desáté epizody.

  • promyšlené budování děje
  • nikomu nevěř
  • Klára Issová a slovenština
  • nevyužitý čas
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
myrjamguell

myrjamguell

FYI: Zrada je slovenský dramatický seriál TV Markíza. Ide o adaptáciu britského seriálu Doctor Foster:...
před 10 týdny
Další články k tématu