14. 1. 2024

Novinka pod lupou: The Brothers Sun (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Brothers Sun (Bratři Sunovi)
Žánr drama, akční, krimi
Stanice Netflix
Premiéra 4. 1. 2024
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 47 minut

O čem to je?

Seriál sleduje tchajpejského gangstera Charlese Suna, který se zabydlel v životě nelítostného zabijáka. Když je však jeho otec zastřelen záhadným vrahem, musí se Charles vydat do L. A., aby ochránil svou matku a naprosto nevědomého mladšího bratra Bruce.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Hned v lednu nasadil Netflix slušné tempo v uvádění novinek a pokud to bude minimálně na takové úrovni, jako The Sun Brothers, tak to budu jen sedět na zadku a psát názory. Bratři Sunovi mají dva trumfy-výbornou choreografii bojových scén a Michelle Yeoh (upozornění- nepouštět v českém jazyce, přijdete o to krásné „švitoření“ herečky). Svou roli zvládá velmi dobře i Justin Chien jako Charles alias Židlonožka v roli zabijáckého syna hlavy nejmocnější triády v Tchaj-wanu. Po atentátu na otce odjíždí syn za matkou do Los Angeles a tam se setká i se svým bratrem. Rodinné trampoty z tohoto setkání jsou místy skvělé, hlavně když se Charles názorově střetává s matkou. Převážně humornou složku má na starost Bruce Sun, mladistvé neviňátko, žijící v bezpečném prostředí a jakž tak zvládající střední školu s velkou zálibou ve stand Up improvizaci. V mžiku se příjezdem bratra ale bezpečí mění na nebezpečí a tajemná organizace se snaží Charlese (a nejen ho) zabít. V kontrastu tohoto setkání a dynamicky vznikajících situací se odvíjí rodinné drama s pár překvapeními, byť tady to občas drhne a objeví se i průměrnost. Obzvlášť děj s kamarádem Bruce je spíše klopýtavý, povrchní, ovšem mladší divák se asi bavit bude. Úroveň podívané ale drží vysoko scény s matkou Sun, jejíž protřelé fígle dokáží v kontrastu s myšlením svého prvorozeného syna hodně pobavit, až mi to připadá, že tvůrci seriál natočili na míru Michelle Yeoh. Což je někdy na škodu, protože u scén s Brucem se tvůrci až tak nevytáhli a tam nápady došly. I u otce aka Big Suna je v podstatě vše předvídatelné, jako i finále, které ale má vše, co je potřeba včetně dojemného loučení. A tak jsem seriál zhltnul za dva dny a druhou řadu bych si s chutí dal.

  • Michelle Yeoh
  • Bojová choreografie
  • Kontrast mezi matkou a synem
  • Děj s teenagery
  • Občas se dostaví průměrnost
70 %
Mé hodnocení
richardK

Dlouho jsem neslyšela tak nevyrovnanou audio stopu. Lidi nejdou absolutně slyšet, když něco říkají, mám hlasitost asi na 95 %, abych vůbec něco slyšela, no a pak začne hrát hudba, která je asi o 450 % hlasitější a urve mi uši. To bych od Netflixu nečekala, zvlášť u takového seriálu, který má potenciál stát se oblíbeným.

Protože ty akční scény jsou zábavné. Není to taková ujeťárna jako Banshee nebo Into the Badlands, ale i tak jsem se u těch zrychlených bojů královsky bavila.

Bruce byl na facku, chápu, že musel být udělaný jako největší protiklad vážného brášky, ale i tak mě vytáčel k dokonalosti. Naštěstí ty bojovky to vynahradily, takže ve výsledku se na to dalo dívat.

  • zábavné bojové scény
  • mladší bratr je hrozné trdlo
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu