18. 3. 2024

Novinka pod lupou: Bandidos (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Bandidos (Pěkná banda)
Žánr akční, dobrodružný, krimi, drama, mysteriózní, thriller
Stanice Netflix
Premiéra 13. 3. 2024
Vysílání celá série k dispozici (7 epizod)
Na CZ streamech Netflix (k dispozici i dabing)
Délka pilotu 43 minut

O čem to je?

Mezinárodní lovci pokladů se snaží o loupež svého života.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Heist týmovky můžu kdekoliv a kdykoliv, ostatně asi jako spousta lidí. Když se to navíc povede kvalitně zpracovat, může se jednat o zlatou žílu. Rovnou prohlásím, že tohle (za mě prozatím) ten případ fakt nebyl. Nevím, jestli to bylo tím místem konání (Mexiko), ale tenhle seriál na mě už od úvodu vrhal jakýsi stín amatérismu či zpracování na takové divné úrovni, aby to pochopilo i malé dítě, ačkoliv ty by měly být opakem cílové skupiny.

Názor tentokrát tvořím po zhlédnutí pouze první epizody a nejvýraznější dojem, který si z toho bohužel odnáším, je nuda. A ne, nevytáhla to ani nádherná Ester Expósito. O něco se tam snaží, trochu o vtip, trochu o dobrodrůžo typu Indiana Jones, trochu o akci. Jednou za čas to zafunguje, ale ve finále si na nic z toho, co se tam stalo, zítra na tuty nevzpomenu. Ještě to ovšem nevzdám a zkusím kouknout dál, on ten začátek nebyl vyloženě zlý, jen průměrný a zapomenutelný, tak třeba to nakonec bude stát za víc, až se dostaneme k nějakému skutečnému ději.

  • Ester Expósito
  • dobrodružná loupežní zápletka (…prozatím teoreticky)
  • šílená nuda
  • není to hodné zapamatování
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Seriál se snaží být něčím mezi Indiana Jonesem a Dannyho parťáky. A zatím se mu to docela daří, Teda pokud si představíte výrazně levnější verzi zmiňovaných dvou filmů. Zatím se nám jen formuje parta a připravuje se nějaký ten plán, který se samozřejmě zadrhne. Ale na to, že to je produkce z jižní Ameriky, tak to celkem funguje a na obrazovce se neustále něco děje a člověk se příliš nenudí.

  • klasický střih hodných lupičů
  • zákulisní padouch
  • asi ten poklad, možná by stačilo, kdyby zůstali u kradení
  • trochu až moc lenošní policisté
60 %
Mé hodnocení
Fruiko

Bandidos a snaha o loupež svého života. To by mohlo být fajn a zábavné. Fajn částečně ano, ale zábavné moc ne. Druhořadá produkce se snaží nalákat na dobrodružný příběh o pokladu, líbivé lokace, hezké dívky a saturované barvy, ale to je tak vše. Rutinou prolezlý děj s občas tápající kamerou (viditelné odlesky i tam, kde by neměly být) uchvátí leda tak pod dávkou jointu. Děj je sice svižně se tvářící, ale s provařenými scénami a béčkovým projevem. Nechybí typické znaky jako zničehonic se objevující postavy a scény bez logiky, které jsou klipovitě poskládané, aby zastřely nedokonalost. Zábava pro nenáročnou podívanou, která ale měla mít premiéru spíše v létě.

  • Hezké herečky
  • Lokace
  • Rutina
  • Béčková forma
40 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
IrmaVep

IrmaVep

Fruiko to vystihnul naprosto přesně: Levnější mix Dannyho parťáků a Indiany Jonese :D Přidejte španělštinu...
před 7 týdny
Další články k tématu