17. 4. 2024

Novinka pod lupou: Anthracite (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Anthracite (Antracit)
Žánr krimi, mysteriózní, thriller
Stanice Netflix
Premiéra 10. 4. 2024
Vysílání celá série k dispozici (6 epizod)
Na CZ streamech Netflix (k dispozici i dabing)
Délka pilotu 50 minut

Kdo?

O čem to je?

Pátrání po pohřešovaném novináři zavede jeho dceru do městečka v horách. Po letech se přitom otevře nevyřešený případ, který se točí kolem záhadné sekty a násilné smrti.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na začátku jsem neměla velká očekávání, ten úvod vypadal jako něco, co by mě rozhodně moc nebavilo. Ale nakonec ten první díl nebyl tak špatný. Pořád nevím, jestli to stačí k tomu, abych si pustila celou sérii, ale na pilot se mi dívalo celkem dobře.

Hlavní hrdinka je taková zvláštní. Občas působí až komicky, ale na druhou stranu z ní jde i těžká depka. Ostatní postavy zatím moc nezaujaly, už podle plakátu jsem si myslela, že s nimi až tolik sympatizovat nebudu. Líbí se mi to propojení minulosti a přítomnosti, líbí se mi utajený vrah v přítomnosti, ale celkově za mě první díl postrádal šťávu a takovou tu energii, kterou hledám, aby mě seriál bavil.

  • hlavní hrdinka
  • propojení s minulostí
  • vražedná linka
  • ostatní postavy
  • chybí tomu šmrnc
50 %
Mé hodnocení
ragelly

V době minulé se našla v jedné francouzské horské oblasti mrtvá dívka, posypaná antracitem. V spojitosti s tím se odehraje policejní zákrok na sektu, jejíchž několik členů najdou taky mrtvé. Skok do současnosti a zde se odehrává rutinní story s thrillerovými prvky, která je divácky solidní, ale přesto se nedokáže zařadit po bok takových kriminálek jako poslední řada True detective, nebo Kaštánek. Problémem je horší provázanost současného dění s tím minulým, které tu je , aby „strašilo“. Nesedli mi ani postava Jara a jeho kamarádky, hledající otce. Ten pracoval na reportáži o oné tragédii a i přes jeho postavu se v příběhu odkrývá temná minulost. A linka s Jarem je místy až odtržená od hlavního tématu. Scénicky je to povedené, herecky už méně. Své ale dělá horská lokace, což je vždy kladný prvek a přispívá finálnímu vjemu. Jen je škoda, že si režie více nepohlídala trochu zmatečný děj.

  • Horská lokace
  • Thrillerové prvky
  • Provázání minulosti se současností
  • Herec Hatik jako Jaro
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu