16. 1. 2024

Novinka pod lupou: Sanctuary: A Witch's Tale (Sundance)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Sanctuary: A Witch's Tale
Žánr drama, fantasy, mystery
Stanice Sundance Now
Premiéra 4. 1. 2024
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 45 minut

Kdo?

O čem to je?

Malým britským městečkem Sanctuary otřese nález těla chlapce a následné obviňování z vraždy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tohle je náhodný seriál, nebo další z nějakého společného světa jako Mayfair Witches? Ono je to ve výsledku jedno, musím ale říct, že tato novinka mě příliš nezaujala.

Zdá se mi, že doba, kdy televizní stanice dokázaly natočit tématiku čarodějek zábavnou formou, už je 20 let pryč. Pokusy z posledních let jsou takové nevýrazné, nezáživné… anebo je to tím, že už jsem z čarodějek vyrostla a už mě baví jiná témata? Jako, možné to je, ale nemyslím si, protože bych se ráda chtěla bavit u podobného seriálu stejně dobře jako v době, kdy jsem poprvé (nebo podesáté) viděla Charmed.

To se tady ale dít nebude. Už jen zvolení herci mi přišli úplně mimo mísu. Dospěláci ještě relativně ok, ale kdo dělal casting těch dětí, by si zasloužil nové brýle, protože nikdo z nich mi do role nesedí a není mi vůbec sympatický.

Příběhově asi relativně ok, ale zase to zpracování mi přijde takové nic moc, spíš trošku nuda. Určitě myslím, že seriál by mohl mít potenciál, možná kdyby za ním stál jiný tvůrčí tým. Ale po pilotu zklamání.

  • čarodějky už se v seriálech moc nevyskytují
  • nevýrazné postavy
  • nevýrazné zpracování
  • špatný casting teenagerů
  • zlatá éra žánru je dávno pryč
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu