28. 2. 2024

Novinka pod lupou: Avatar: The Last Airbender (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Avatar: The Last Airbender (Avatar: Legenda o Aangovi)
Žánr akční, dobrodružný, fantasy
Stanice Netflix
Premiéra 22. 2. 2024
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 63 minut

O čem to je?

Hraná adaptace animovaného seriálu o dobrodružstvích Aanga a jeho přátel, kteří bojují za záchranu světa tím, že porazí Národ ohně.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Poslední vládce větru, název filmu zní určitě lépe, než Avatar-poslední vládce vzduchu, ale to je tak vše, v čem je film lepší. Seriál je totiž o něco věrnější adaptací knihy a podstatným způsobem se mu daří podat hodnoty, na kterých kniha staví. Postavy příběhu o záchraně světa jsou výborně propracovány včetně dilemat, kterými si prochází. I tady se střetává současnost s minulostí v kontrastu s Avatarem, který 100 let „spal“ a po probuzení zjišťuje, že svět je jiný a bez přátel. Navíc je mladý a má se postavit proti Vládci ohně, což ho trochu znevýhodňuje a tak se musí za pochodu učit. V cestě za sebepoznáním ho ale přeci jen přátelé provází, ti noví. Přátelství se totiž rodí bez ohledu na čas. Zde seriál dominuje a jde o jednu z nejlépe podanou story v rámci fantasy, byť bych trochu ubral na melodramatičnosti. Je pak dost škoda, že místy děj a vizuální zpracování už takové kvality nedosahuje a třeba One Piece je v tomto o „pirátskou loď“ vpředu. Některé scény jsou až moc zjednodušené, což je občas utrpení sledovat, v některých akčních pasážích je vidět horší střih. Vizuál je místy slušný, ale mnohdy utopený v tmavých scénách. Tady se dost šetřilo. Naštěstí příběh i tak dokáže vyvolat ty správné emoce a lze pochválit i dětského herce, který hraje Avatara: Posledního vládce vzduchu. Seriál jsem zhlédnul celý a jak je znát, nějaké jásání se nekoná, ale pokud přimhouříte oko nad nějakou tou nedokonalostí, tak v rámci sychravého počasí jde o fajn podívanou.

  • Emotivní děj
  • Propracované postavy
  • Hůře zpracované akční scény
  • Občas horší vizuál / efekty
  • Dějově to někdy zaškobrtne
70 %
Mé hodnocení
richardK

Nejsem z toho tak nadšená jako z One Piece, ale i tak se na seriál dobře dívá. Je sice asi dělaný hlavně pro mladší publikum, ale to nevadí. Epizoda příjemně plynula a vizuál vypadal moc pěkně, užívala jsem si to.

Jelikož příběh neznám, tak vůbec nevím, co všechno nás čeká. Líbilo se mi, že příběh poskočil o 100 let dopředu, vůbec jsem to nečekala, takže to bylo příjemné překvapení. Ale jasně, ten název už napovídá, při sledování mi to začalo postupně docvakávat.

Myslím, že děti (cca 14 let) si sledování užijí ještě víc než já. Seriál má určitě potenciál zajistit Netflixu nějaká rekordní čísla. Určitě jsem zvědavá na výsledky a těším se, s jakou další hranou verzí streamer přijde.

  • krásný vizuál
  • líbivý příběh
  • pro různé věkové kategorie
  • přece jen je to trošku víc kids friendly zpracování
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Fruiko

Fruiko

Pak je vtipný varování na začátku, že doporučeno pro 13+ skrz mnoho násilí. :D
před 10 týdny
Dorka Prokešová

Dorka Prokešová

Aha, tak toho jsem si vůbec nevšimla :D Bohužel je až moc silná korekce v dnešní sobě
před 10 týdny
DanielV

DanielV

Za mě zklamání... když už tam dali 13+ čekal jsem prostě víc. Kdybych to srovnal třeba s One Piece tak...
před 10 týdny
Další články k tématu