4. 2. 2024

Novinka pod lupou: Metóda Markovič: Hojer (Voyo)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Metóda Markovič: Hojer (Metoda Markovič: Hojer)
Žánr minisérie, krimi, drama
Stanice Voyo
Premiéra 26. 1. 2024
Vysílání pátek
Délka pilotu 55 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Je možné navázat přátelský vztah s vražedným monstrem? Přelom sedmdesátých a osmdesátých let, nevlídná Praha a ulice sužující nový, děsivý fenomén – mladí sexuální násilníci se sadistickými sklony. Jedním z nich je i Ladislav Hojer, kterému je na stopě kriminalista z pražské Mordparty Jiří Markovič. Vyšetřovatel pomalu proniká do osobnosti pachatele a navazuje s ním nečekané pouto, které by mohlo pomoci oběma. Podle skutečných případů kriminalisty Jiřího Markoviče, který se podílel na scénáři.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tohle vůbec nebylo špatné, Voyo umí natočit zajímavé seriály, jak se znovu a znovu dokazuje. Pokud tedy nejde o komedie, ty mi až tolik nesedí. Ale ty kriminálky a dramata, ideálně podle skutečnosti? Sem s nimi.

První díl se mi líbil. Svižně představil postavy, ukázal, co dělají, a pak už se soustředil na nový hlavní případ. Líbí se mi, že se nevyřešil hned, že půjde spíše o serializovaný děj, který se protáhne na celou sérii.

Líbí se mi i zpracování. Retro seriálu hodně sluší, kulisy, kostýmy, vše je perfektně dotažené. Herecky za mě taky úplně v pohodě, i když se přiznám, že pořád si na tu češtinu v seriálech nemůžu zvyknout, dávám přednost anglickým kouskům. Ale kdybych si měla vybrat, na co z domácí tvorby koukat, tak Voyo a jeho seriály pro mě budou asi první v pořadníku.

  • retro
  • podle skutečnosti
  • serializovaný děj
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Voyo přichází s další true crime sérií a opět udeřilo hřebíček přesně na hlavičku. Perfektní práce obsazením počínaje a diváckým zážitkem konče. Nevím, jestli byl lepší Lněnička, Neužil nebo Mišík, celá trojice mě ve svých rolích neskutečně bavila, a v dalších dílech doufám hlavně v hlubší prozkoumání hereckého umu Vojty Kotka.

Nepřekonatelná atmosféra, kdy kamera nemusí ukázat ani píď skutečného masakru na místě činu a stejně vás mrazí, věrohodnost a autentičnost, z toho všudypřítomného kouření mě bolely plíce i přes obrazovku, a naprosto nečekaně odlehčené dialogy s cynickými narážkami nejen na dobu, takže jsem se mezi všemi těmi tíživými pocity i párkrát zasmála. A když už mi nevadila ani téměř hodinová délka, naopak bych se dívala dál a dál, nemám vůbec co vytknout.

  • autentické a skvěle pojaté převyprávění
  • excelentní obsazení a herecké výkony
  • tíživá atmosféra
  • cynický humor
90 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Fruiko

Fruiko

Nope. Taky jsem ho v tom viděl. Problém je, že trailer je pořád o několik levelů lepší než pilot.
před 13 týdny
Tempy

Tempy

Aha, tak to si ten čas asi fakt ušetřím... 😅 Díky za info. 😉
před 13 týdny
Fruiko

Fruiko

Tak jako pořád to je nejlepší CZ novinka letoška.
před 13 týdny
Další články k tématu