19. 4. 2024

Novinka pod lupou: Baby Reindeer (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Baby Reindeer (Sobík)
Žánr životopisný, drama, minisérie
Stanice Netflix
Premiéra 11. 4. 2024
Vysílání celá série k dispozici (7 epizod)
Na CZ streamech Netflix (k dispozici i dabing)
Délka pilotu 35 minut

O čem to je?

Příběh sleduje pokřivený vztah spisovatele a performera Richarda Gadda s jeho stalkerkou a dopad, který to na něj má, když je nakonec nucen čelit hlubokému, temnému pohřbenému traumatu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak tohle bylo překvapení. Hodně jsem se bála, když jsem četla, že je to podle příběhu nějakého komika. Seriál je ale naštěstí thriller/drama, nejblíž ke komedii to má u těch extrémně trapných a nevtipných výstupů hlavního hrdinky, který se snaží prosadit jako komik.

Jinak ale wow. Šílený pilot. Seděla jsem u obrazovky jako přikovaná a vůbec jsem netušila, co se může stát dál. I když chování hrdiny nedává v pár případech smysl (proč prostě neutekl, když mohl?), tak na druhou stranu se dá pochopit, že zvítězila zvědavost a nevěřícný údiv, že někdo může být jeho nezajímavou osobou až tolik posedlý.

Je to prostě takový novodobý moderní příběh Misery a já ho beru všemi deseti.

  • poutavý příběh
  • podle skutečnosti
  • herecké výkony
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Anyk

Anyk

"...zvítězila zvědavost a nevěřícný údiv, že někdo může být jeho nezajímavou osobou až tolik...
před 3 týdny
Další články k tématu