11. 1. 2024

Novinka pod lupou: Truelove (Channel 4)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Truelove
Žánr komedie, drama, romantický, thriller
Stanice Channel 4
Premiéra 3. 1. 2024
Vysílání středa, čtvrtek 21:00
Délka pilotu 44 minut

O čem to je?

Skupina starých přátel, kteří se sejdou na pohřbu, uzavře v opilosti dohodu. Než aby se nechali pomalu a bolestivě umírat, raději si připraví důstojnou smrt. To, co začíná jako fantaskní nápad, se však brzy změní v šokující realitu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nikdo asi nemůže čekat, že tady půjde o nějakou pozitivní podívanou. Ale mě trailer, na který jsem narazil úplně náhodou, přesvědčil, že to vidět chci. A po pilotu říkám, kdyby se zbytek dílů držel v takovéto atmosféře, hned bych chtěl i zbytek seriálu.

Jde tu o produkci Channel 4 a je to tak nějak vidět a cítit z epizody. Ale nijak ve zlém. Vlastně musím pochválit, že scénář byl promyšlený a byly tu drobné detaily, nepatrné, které ale měly význam. Je to propracované a trojici žánrů komedie, drama, romantický kombinuje příjemně. Drží si tu vážnou tvář, romantika je přesně v těch místech a podobě, v jaké by měla být. A komediální prvky? Z těch jsem měl trochu obavu, aby to celé nepohřbívaly, ale taky sem seděly a jen to mírně odlehčovaly.

Je tu prezentováno dost těžké téma, ještě hnané dalšími prvky do větší emotivnosti. Smrt, soudržnost přátel na sklonku života a zásadní rozhodnutí o odchodu ze světa (z pohledu všech). Jak jsem už psal, scénář je promyšlený, takže se k tomu zásadnímu musí příběh dostat. Pilot tak zachycuje takou skutečnost a syrovost situace. Ukazuje, jak rozhodnutí, které na první pohled může působit snadně, přiklonit se na jednu stranu je víc než těžké a zavazující. V této klíčové části příběhu pak nejsou sice všechny postavy, což mě na začátku trochu mrzelo, ale k tomu skutečně došlo, byl jsem rád, že to je, jak to je. Je trochu náročné neprozradit vám, v co přesně díl vyústí.

Tempo dílu k příběhu sedí, jsou tu příjemně zachycené emoce a to i ty ne zrovna příjemné. Rozhodně se jedná o povedený kousek, takže mě trochu mrzí, že to podle všeho v dalších dílech sklouzne i k vyšetřování. Mám obavu, že se tím příběh odkloní od své hloubky. Prozatím ale příjemné postavy, hezky budovaný příběh a pokud vám nevadí důraz na smutnou notu, myslím, že byste mohli být spokojení.

  • obsazení
  • zachycení emocí
  • propracovaný scénář
  • nejspíš si neudrží hloubku po celou dobu
  • zbytečná úvodní scéna
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu