30. 9. 2017

Novinka pod lupou: Back (Channel 4)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Back
Žánr Komedie
Stanice Channel 4
Premiéra 6. 9. 2017
Vysílání středa ve 22:00
Délka pilotu 23 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Po smrti svého otce musí místní majitel hospody převzít rodinný podnik. Jeho plány jsou ale narušeny, když se na scéně objeví Andrew, který k rodině přišel v dětství z dětského domova a zůstal s nimi bydlet asi pět měsíců. Chce si znovu vytvořit vztah s jedinou opravdovou rodinou, jakou kdy poznal. Andrew si rychle získá všechny ostatní, ale Stephen jím ihned začne pohrdat, vidí ho totiž pouze jako nebezpečného sociopata, který mu chce ukradnout rodinu, podnik a celý život.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nuda. Depresivní nuda. Aneb tohle je přesně ten typ suchých britcomů, které nemám ráda. Ostatní možná budou nesouhlasit, ale celý díl byl pro mě uspávání hadů.

Hlavní hrdina je děsně nesympatický člověk. Má jen jeden výraz ve tváři, kdokoliv na něj promluví, tak ho strašně moc otravuje a ničí mu život. Cokoliv musí udělat, to je neuvěřitelná námaha. Takový člověk by si zasloužil pěstí, rozhodně nemám potřebu na něj koukat celou sérii. Jeho druhý bratr je trošku lepší, i když mi přišlo, že jeho motivy nebyly úplně správně ukázané, takže vlastně nevím, jak ho mám číst. Hraje si na něco? Přetvařuje se? Nebo to myslí vážně? Tím, že nevím, tak ani nedokážu říct, jestli se mu to daří, nebo ne.

Neužívala jsem si ani ty přechody mezi flashbacky do jejich dětství a přítomností. OK, flashback vypadal dobře, zvlášť ten vymyšlený. Ale jakmile jsme se dostali zpět do současnosti a viděli hrdinu, jak jen otráveně sedí na posteli, měla jsem chuť to vypnout.

Asi není nutné říkat, že jsem se nezasmála ani jednou. Podle mě to snad komedie ani nebyla. Pokud mělo být hlavním zdrojem vtipu to, jak členové rodiny milují adoptivního synka více a toho vlastního odsunují na druhou kolej, tak to mi moc vtipné nepřijde, ani obecně, ani konkrétně v tomto zpracování. A řekli tam vůbec, proč s nimi byl jen 5 měsíců? Když pak na ně celý život vzpomínal jako na jedinou rodinu, jakou kdy měl? Tak s nimi mohl přece zůstat, ne? Když už ho tam měli.

Budu koukat dál? Rozhodně ne a vám to taky nedoporučuju.
  • bez vtipu
  • nesympatický hrdina
  • rozvleklý příběh
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Když tak občas narazím na nějaký ten český seriál (nebo vlastně cokoliv, ono je to nějak jedno), trochu mi přijde, jako by v České republice žilo přibližně tak dva a půl herce. Dobře, pět a půl. Každopádně to vypadá, jako by někteří byli snad úplně všude. Nebo se objevují až moc často.

Británie je větší, takže by se mohlo zdát, že tady se to stát nemůže, ale chyba lávky. Nikdy jsem nemyslela, že si budu v případě nějakého seriálu říkat tak často: „Ježišmarja, tak ty jseš tu taky?!“, ale Back mě přesvědčilo o omylu, fakt se to stát může. Ale k samotnému pilotu.

Když jsme někdy v srpnu v Novince pod lupou sledovali Trust Me s novou Doctorkou, úplně jsem se nedokázala vžít do ragelliných pocitů, když trnula z neschopnosti doktorky/sestřičky v podání Jodie Whittaker. Teď, o měsíc a něco později, už ji ale naprosto chápu. Konání neschopného všeuměla Andrewa mi bylo příjemné asi jako pobyt (klidně o délce jedné milisekundy) v komoře plné pavouků.

Pochopila jsem, že by to asi mělo být vtipné, ale spíš to bylo děsivě nepříjemné, nepříjemně děsivé a… proboha proč. A prostě celkově to bylo opět (jako velká část britských komedií) hrozně divné.

Nevím, jestli divnost přijde Britům vtipná, ale já se u tohoto seriálu nezasmála ani jednou. Zoufalost na mě nějak nepůsobí. Nejsnesitelnějším „prvkem“ tohoto seriálu byl druhý z bratrů, Stephen, ale ani ten nebyl důvodem, proč bych se já nad seriálem měla slitovat a proč by se na to vůbec někdo měl dívat.
  • Stephen
  • Andrew
  • na sledování velmi nepříjemné
  • divnost
30 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu