28. 4. 2019

Novinka pod lupou: Back to Life (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Back to Life
Žánr Drama, Komedie
Stanice BBC
Premiéra 15. 4. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 29 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Miri se vrací domů po osmnácti letech. Bude schopná vrátit se ke svému starému životu? Hrůzostrašná událost z její minulosti jí visí nad hlavou, takže to rozhodně nebude jednoduché.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Back to Life je jeden z těch seriálů, které můžete sledovat třeba měsíc v kuse, ale po pár dnech pauzy už si ani za nic nevzpomenete, o čem to vlastně bylo. Možná je to takovým univerzálním názvem, který může odkazovat k celé řadě příběhových linií. Novinka si ale vybírá tu, kterou byste asi netipovali.

Vlastně z celého pilotu není pořádně jasné, odkud se hrdinka vrací. Ano, popis seriálu to spoileruje, což se docela divím, že si BBC takhle jde sama proti sobě. Seriál tím ztrácí jediný prvek nějaké záhady, něčeho, co by ve vás vyvolalo zvědavost a touhu pustit si další díl. V pilotu není řečeno, co se před 18 lety stalo. Přiznávám se, že mě to trošku zajímá, ale ne dost na to, abych si pustila další díly. Pokud si za pár týdnů na tuto novinku náhodou vzpomenu (což upřímně pochybuju), tak si dohledám, jak to celé vyústilo. Ale pokud se to nedozvím, žíly mi to rozhodně trhat nebude.

Jak už to u spousty britských dramatických komedií bývá, hlavní hrdinka je taková hromádka trapnosti a neštěstí. Ostatně to na ní můžete vidět hned na první pohled, její vzhled hned prozradí, jakou má osobnost, což se záhy potvrzuje. Postav je tu tak akorát, ale žádná nestojí za zapamatování, natož pak za zájem. Co se týče vtipnosti, bohužel jsem ji taky nenašla. Pilot jsem odsledovala s kamennou tváří a jak už jsem zmínila, hned jsem na něj zapomněla. Neříkám, že by byl nějaký tragický, ale nemá nic, kvůli čemu by vám utkvěl v paměti.
  • záhada hrdinčiny minulosti
  • bez vtipu
  • nesympatické postavy
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu