12. 1. 2018

Novinka pod lupou: Strike Back (Sky1)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Strike Back
Žánr Drama / Akční / Vojenský
Stanice Sky1 / Cinemax
Premiéra 31. 10. 2017
Vysílání úterý večer
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Herci

O čem to je?

Revival slavného akčního seriálu sleduje znovu sestavení Sekce 20. Členové týmu jsou naverbováni, aby našli a zneškodnili známé a nebezpečné teroristy. Jejich operace jsou vysoce důvěrné a nebezpečné, tým je mnohdy v smrtelném nebezpečí, obklopen stovkami kulek. Jejich mise odhalí spletitou pavučinu propojených kriminálních událostí. Hrdinové cestují skrze Střední východ a celou Evropu. Jednotlivá vodítka jim pomůžou odhalit smrtelnou konspiraci, která ohrozí nejen jejich vlastní životy, ale i podobu moderního světa.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Začínám těm akčním seriálům pomalu přicházet na chuť. Nebo že bych náhodou natrefila na nějaké povedené? Strike Back mě bavil od začátku do konce. Sice jde v podstatě už o šestou řadu, ale má úplně nové herecké obsazení a je to vlastně reboot, takže o tom s přivřenýma očima můžu mluvit jako o novince.

Seriál nečeká na nic a hned v prvních minutách nás vtáhne do vzrušující a tragické vojenské akce. Skoro jsem se ani neodvážila mrkat, aby mi něco náhodou neuniklo. Úplně se mi na jazyk dere srovnání se Seal Team, protože tyto dva seriály jsou dokonalé příklady toho, jak jde jedno téma zpracovat dvěma různými způsoby. Jeden vás chytne a nepustí, druhý vás lehce uspává. Každému sedí něco jiného a vím, že Seal Team u mnohých z vás zabodoval, nicméně pokud jste fanoušci tohoto žánru, zkuste i Strike Back a uvidíte, který seriál vám sedne víc. Já mám jasno.

Složení týmu je výborné. Každý má něco do sebe a dohromady jim to perfektně jde, i když se v podstatě teprve teď poznali. Při sledování ani nevnímáte, že herci hrají role, ale vnímáte je jako zcela přirozenou součást příběhu, prostě vás pomůžou vtáhnout do akce.

Samozřejmě jak už to u akčních seriálů nebo filmů bývá, nejde ani tak o samotný příběh, jako spíš o technickou stránku věci, především střih a kameru. Strike Back je v tomto předpokládám ostřílený veterán, takže už přesně ví, co v televizi funguje a jak si udržet divákovu pozornost. Tento díl je toho plnohodnotným důkazem.
  • akce vás vtáhne do děje
  • výborní herci i postavy
  • atmosféra
  • není čas na nudu
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
jukab

jukab

Ten popisek zněl tak příšerně, že jsem si myslel, že to bude parodie sama na sebe...ale ono se to myslí...
před 6 roky
hanee

hanee

Podle mého je tahle nejhorší. Snaží se na to jít stejně jako předešlé série, ale o víc ve všem a...
před 6 roky
toni.d

toni.d

Ahoj tak sem kouk na první díl je to děsiví staroušové to měli zmáklí jinak. Tahle banda místy neví jak se...
před 5 roky
Další články k tématu