22. 3. 2018

Novinka pod lupou: Unsolved (USA Network)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Unsolved
Žánr Drama / Krimi / Antologie
Stanice USA Network
Premiéra 27. 2. 2018
Vysílání úterý 22:00 hodin
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Krimi antologie, která v každé sérii bude sledovat jiný případ, jenž nebyl nikdy vyřešen. Tématem první série s podtitulem The Murders of Tupac and the Notorious B.I.G. jsou kontroverzní vraždy dvou legendárních hráčů na rapové hudební scéně. Příběh sleduje dvojité policejní vyšetřování; v současnosti na případ nahlíží detektiv Greg Kading, flashbacky nás ale zavádí i do doby, kdy byly vraždy čerstvé a vyšetřoval je detektiv Russell Poole.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Po odsledování The Oath jsem měla z Unsolved strach. Oba to jsou takové temné seriály, které nejsou úplně můj šálek kafe. Když k tomu připočteme dlouhou stopáž, úplně se mi do toho nechtělo. Hned v prvních minutách jsem se ale naplno ponořila do příběhu. Jde o antologii, pokud seriál bude prodloužen, dočkáme se v každé řadě nového případu, což v posledních letech funguje výborně a téma nevyřešených zločinů rozhodně stojí za to.

Na druhou stranu je trošku depresivní, že se vlastně v průběhu celé série nic nevyřeší. Už sám název napovídá, že antologie sleduje nevyřešené případy, takže můžeme maximálně sledovat proces vyšetřování a vymýšlet si vlastní teorie, ale nikdy s jistotou nezjistíme, co se vlastně stalo. Během sledování pilotu jsem ale o tomhle vůbec nepřemýšlela. Příběh je totiž hodně návykový a skutečně dokáže zaujmout.

Líbí se mi, jak se tady střídaly různé časové osy. Viděli jsme přerod oběti od obyčejného obézního mladíka v obrovskou namyšlenou hip hopovou hvězdu. Nejvíc se mi ale líbí, že to není jen o obětech, ale především o vyšetřovatelích. Hlavním hrdinou je detektiv v podání herce z Breakout Kings, který se pro roli výborně hodí. Jeho postava je hlavním důvodem, proč mě pilot tolik bavil. Líbilo se mi jeho zapálení do minulého i hlavního případu. Ale nejde jen o postavu, ale i sám herec předvedl výborný výkon, věříte mu každé gesto, slovo i pohled. Ostatní jsou takový slabý odvar, ale na druhou stranu se jim ani nedostává tolik pozornosti, takže to vlastně moc nevadí.

Upřímně jsem nečekala, že budu sledovat dál, ale po pilotu seriál míří do mého watchlistu.
  • dokáže vtáhnout do děje
  • střídání časových rovin
  • hlavní hrdina a jeho představitel
  • antologie
  • z principu tomu bude vždy chybět zakončení
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu