8. 2. 2018

Novinka pod lupou: Crawford (CBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Crawford
Žánr Komedie
Stanice CBC
Premiéra 2. 2. 2018
Vysílání pátek 21:00
Délka pilotu 22 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Jde o nekonvenční rodinnou komedii. Hlavním hrdinou je mladý muž, který se po řadě nešťastných rozhodnutí přestěhuje zpět ke svým rodičům. Bývalý zpěvák se rozhodne využít svou přirozenou schopnost vcítit se do mývalů a promění ji v úspěšný byznys. Kromě toho se však musí vypořádávat i se svou náročnou a výstřední rodinou.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Docela jsem se toho obávala, obecně se vždy obávám všech komedií, u dramat jsem mnohem optimističtější. Ale Kanada opět jednou dokázala, že mě umí pobavit. Po Kim's Convenience, Second Jen a Workin Moms se mi do watchlistu zařadí i Crawford. Upřímně je mi ale záhadou, proč je ten seriál vlastně tolik zábavný, protože když si přečtete popis, tak pravděpodobně mnozí z vás, podobně jako já, automaticky protočí panenky.

Každopádně tahle rodinka opravdu dokázala zapůsobit. Možná proto, že to není typická americká sitcomová rodina, nebo proto, že každý její člen je svým způsobem zvláštní a dohromady jim to prostě funguje. Dialogy tu lítají zleva doprava, postavy mluví jedna přes druhou, ve výsledku to ale nepůsobí přeplácaně ani zmateně, ale vyjde z toho vtipný moment. Jak říkám, nechápu, jak to může fungovat, ale funguje to.

Zatím úplně nevím, jaký vztah postavy mezi sebou vlastně mají. Ta matka má jiného chlapa? A všichni o tom ví, ale stejně pravidelně jezdí domů za manželem? Nebo nejsou manželé? Jsem mírně zmatená. Každopádně mě tu baví rodiče i děti. Nikdy byste netipovali, že tyto postavy jsou členové jedné rodiny. Je tu punk/rock zpěvák, docela pohodová blondýna, plešatící Asiat se sklony k agresivitě, máma s milencem (asi?) a táta bývalý policistka, který po nehodě nemůže mluvit, takže vše, co chce říct, ťuká do mobilu a ten to řekne za něj. Ono se vlastně stačí podívat na poster, kde všechny postavy jsou.

V obsahu se píše ještě o mývalech a o synkově (zpěvákově) empatiích k nim. To v pilotu není až tak úplně rozvinuto, je to pouze naznačeno tím, jak neskutečně trapně něžně se na ně kouká. Samozřejmě výrazy a celé herectví hrdiny jsou úmyslné, aby působily ještě zábavněji a diváci čekali, co z toho bude. Každopádně tato postava mi skutečně učarovala, protože popírá jakékoliv konvence. Hrdina s černými očními linkami, nagelovanými vlasy a černým oblečením, to byste spíš čekali, že bude brát drogy, pít, nějaká rodina mu bude ukradená, bude drzý a mluvit sprostě a bude mít na každé ruce ženskou. Místo toho z něj ale tvůrci udělali citlivku, gaye a milovníka mývalů :D
  • postavy a jejich interakce
  • netypická rodinka, která funguje
  • pohodová atmosféra
  • netlačí na pilu a nesnaží se vyvolat haha moment každou minutu
  • když se zamyslíte, je to vlastně až moc divné
  • pokud hledáte seriál vyloženě na zasmátí se od začátku do konce, tohle nebude to pravé
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
arthurcz

arthurcz

Schopnost vcítit se do mývalů... :D No nemusím mít všechno.
před 6 roky
tarba

tarba

Mě to láká. Navíc mývaly já ráda :-)
před 6 roky
ragelly

ragelly

Touto NPL náš seznam restů v rubrice oficiálně dosáhl na číslo 0! Doufám, že to půjde a další novinky...
před 6 roky
Další články k tématu