26. 2. 2018

Novinka pod lupou: Hold the Sunset (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Hold the Sunset
Žánr Komedie
Stanice BBC One
Premiéra 18. 2. 2018
Vysílání neděle 19:30 hodin
Délka pilotu 22 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Edith si plánuje, jak si začne naplno užívat důchod, až přestěhuje se někam za sluníčkem společně se svým dlouholetým nápadníkem Philem. Tyto sny jsou však záhy zničeny, když její padesátiletý syn Roger opustí rodinu a přestěhuje se zpátky k ní domů, aby se pokusil vynahradit si ztracené roky a splnit si své dětské sny.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Typická britská komedie, která neurazí, ale ani nenadchne. Opět není úplně cílená na většinu našich návštěvníků, spíše potěší a pobaví lidi v pokročilejším věku, kteří budou mít mezi svými telenovelami půlhodinový oddych, při kterém se dá vařit, skládat prádlo a podobně.

Hlavní postavy nejsou nijak výrazné, ničím nedokážou zaujmout. Nicméně pozitivní je, že důchodci vám alespoň nelezou na nervy. To se bohužel nedá říct o synáčkovi s krizí středního věku, který je sice hlavním tématem celé zápletky, ale od začátku do konce mě tam svým přiblblým chováním vytáčel.

Pilot má pár povedených chvilek, kdy se přistihnete, že se vlastně i usmíváte a bavíte se. Za celých 20 minut jsem se ale nemohla zbavit dojmu, že tohle prostě není seriál, na který bych se chtěla dívat týden co týden (a ani maratonem). Prostě takový ten kousek, na který hned po zhlédnutí zapomenete a když vám díl nebo dva utečou, tak to vůbec nevadí, protože všechno je to vlastně pořád dokola a bez návaznosti na předchozí epizody.

Milovníci britcomů si ale můžou oblíbit nápadníka hrdinky Phila, kterému nechybí pořádná dávka sarkasmu. Právě tato postava se postará o zajištění většiny dobrých hlášek a vtipů, takže pokud máte sarkastické hrdiny rádi, přece jen pilot (nebo alespoň trailer) zkuste a uvidíte, jak se vám bude seriál zamlouvat.
  • Phil
  • několik vtipných momentů
  • Roger
  • seriál spíše pro starší a nenáročné publikum
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
deepspace101

deepspace101

Ústřední zápletka zní maximálně odpudivě, na tohle bych normálně koukala leda tak s pistolí...
před 6 roky
marvio

marvio

Tak tohle určitě vynechám, tohle není můj šálek kávy :-/
před 6 roky
Další články k tématu